Podívejte se v premiéře na klip "Ivrea" Himalayan Dalai Lama

18.11.2019 10:30 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Épéčko "Hyper Real" Himalayan Dalai Lama vyšlo před týdnem a zatím na něj upozorňovala jen skladba "Fata Morgana", která se objevila ve Velké sedmě Rádia 1. Novou návnadou je čerstvý klip ke kompozici "Ivrea".

Snímek vznikl poskládáním obrázků z cest po Maroku, Španělsku a Portugalsku. "Kontaktovali jsme našeho kamaráda kameramana Honzu Baterku, jestli nemá různý záběry z jeho natáčecích cest po světě, jsou to starý kusy, který patřily původně úplně k něčemu jinýmu, nebo je prostě točil jen tak, že se mu to vizuálně líbilo. My jsme z fakt velký spousty dat vybrali užší výběr záběrů, sestříhali je a potom pocitově poskládali k sobě, tak aby to ladilo se skladbou 'Ivrea', která se nám nejvíc tady k těm estetickým záběrům hodila. Dohromady jsme se skládali takovej imaginární svět. Je vlastně úplně jedno, kde to je," vysvětlují sami autoři.

Vizuál, který doprovází "Ivreu", nabízí pohledy na velkolepé přírodní krásy - mořské vlnobití, skaliska na pobřeží nebo písečné duny. Skladbě dodávají pestrobarevnost a napětí nespoutaných živlů.

"Ivrea" je pozvánkou na dva chystané křty EP "Hyper Real" (na němž hostují Lenka Dusilová a Terezie Kovalová), které Himalayan Dalai Lama plánují na 22. listopad v pražském Café V lese a 29. listopad v brněnském Kabinetu MÚZ, kde vystoupí společně s projekty Ohm Square a Bratři.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY