V Praze se uskuteční unikátní přednáška inspirovaná knihou "Kacířův kancionál" Insanie

18.11.2019 16:01 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Brněnská crossoverová parta Insania připravila pro své fanoušky letos v květnu opravdový skvost. Tím skvostem je grafická kniha "Kacířův kancionál", na které kromě lídra skupiny Polyho spolupracoval třeba také grafik a tatér kOki. Multimediální propracované dílo nyní inspirovalo několik osobností k pořádání pozoruhodné přednášky

Ponese název "Kacířství 4.0" a uskuteční se v úterý 3. prosince 2019 od 18 hodin v kavárně Galerie Jaroslava Fragnera. Hosty večera budou kromě Polyho také majitel vydavatelství Horus a zakladatel portálu Okultura.cz Martin M. Mrskoš, básník a terapeut Adam Borzič a exkomunikovaný kněz Ivan Štampach. Cílem projektu, jehož součástí bude moderovaná diskuze, je zasadit téma kacířství do aktuálního společensko-politického kontextu. Svůj vhled do problematiky přinese i Ivan Štampach, který představí vlastní zkušenost s obviněním z hereze a s reálným vlivem exkomunikace na další běh života.

O moderaci zhruba dvouhodinového přednáškového bloku "Kacířství 4.0" se postará religionista, terapeut a odborník na psychologii náboženství Jiří Motl. Vstup je zdarma, kvůli omezené kapacitě je ale nutná registrace na e-mailu jana-kubistova@seznam.cz. Pořadatelé dále připravují také speciální geocachingovou akci nazvanou "Praha kacířská".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY