Tove Lo na "Sunshine Kitty" pozvolna zapadá do průměru

23.11.2019 15:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Švédská zpěvačka Tove Lo je známá svými brutálně upřímnými texty, nekompromisním přístupem k hudbě a i mezi těmi, kteří nikdy neslyšeli jedinou její písničku, tím, že na koncertech občas ukáže prsa. Jak dopadla její čtvrtá deska "Sunshine Kitty"?
6/10

Tove Lo - Sunshine Kitty

Skladby: Gritty Pretty (Intro), Glad He's Gone, Bad as the Boys (featuring Alma), Sweettalk My Heart, Stay Over, Are U Gonna Tell Her? (featuring MC Zaac), Jacques (with Jax Jones), Mateo, Come Undone, Equally Lost (featuring Doja Cat), Really Don't Like U (featuring Kylie Minogue), Shifted, Mistaken, Anywhere U Go
Vydáno: 20.9.2019
Celkový čas: 40:27
Vydavatel: Universal

Když Tove Lo v roce 2014 vydala skvělé debutové album "Queen Of The Clouds", byla to v popovém světě velká událost. Jakkoli se na nahrávce snad vše točilo okolo sexu, byla plná skvělých hitů, přímočarých textů a moderní produkce, která se výrazně vymykala z tvorby jejích ostatních kolegyň. Následující "Lady Wood" a "Blue Lips", vydané v rozmezí roku, byly koncipovány jako jeden projekt a sice nezklamaly, ale na úspěch první kolekce úplně nenavázaly. Silná fanouškovská základna však čekala na album číslo čtyři, kterým se letos na podzim stala "Sunshine Kitty".

Bohužel pryč jsou ty doby, kdy desku předcházel jeden singl a zbytek tracklistu pak byl překvapením schovaným až na den vydání celého díla. Nyní není výjimkou, že album předchází čtyři i pět písniček, což je někdy dost kontraproduktivní. U Tove Lo to v tomto případě byly "Glad He's Gone", "Bad as the Boys", "Really Don't Like U" s Kylie Minogue či "Sweettalk My Heart". Všechno opravdu povedené pecky, které slibovaly, že kolekce bude návratem k silnému debutu. Jak to tak ale někdy bývá, právě tyhle čtyři kousky jsou na novince ty nejlepší a nic, co by se jim vyrovnalo, natož je kvalitativně přeskočilo (s výjimkou závěrečné "Anywhere U Go"), už na ní nenajdeme.

"Sunshine Kitty" je tak bohužel jen další mírně nadprůměrnou deskou, která obsahuje pár skvělých skladeb a zbytek přijatelné vaty. Doba, kdy byla šance, že Tove Lo změní tvář popu, je už bohužel pryč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY