Saint Asonia i na druhém albu "Flawed Design" odvádějí dobrou rockovou práci

18.11.2019 17:35 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Už jste si říkali, kam zmizel bývalý skvělý hlas Three Days Grace? Známe odpověď. Adam Gontier totiž přichystal druhou desku své nové kapely Saint Asonia. Nazval ji "Flawed Design" a pozval si na ni také hosty v podobě Sharon Den Adel a Sullyho Ernu. Jak se mu nahrávka povedla?
8/10

Saint Asonia - Flawed Design

Skladby: Blind, Sirens, This August Day, The Hunted, Ghost, Beast, The Fallen, Another Fight, Flawed Design, Justify, Martyrs
Vydáno: 25.10.2019
Celkový čas: 43:39
Vydavatel: Spinefarm Records

Odchod Adama Gontiera nesli fanoušci kanadských hvězd Three Days Grace těžce a nového vokalistu Matta Walsta přijímali jen pozvolna. Gontier mezitím zformoval kapelu novou. Snesla by zprofanované označení superskupina. Sestavu Saint Asonia totiž kromě něj tvoří členové letos zaniklých Staind Mike Mushok (kytara) a Sal Giancarell (bicí) a také zpěvákův bratranec Cale Gontier (baskytara). Poslední dva jmenovaní jsou čerstvými přírůstky, kteří se podíleli až na přípravě aktuální novinky.

Tu zdobí moderní hardrockový zvuk. Na svědomí ho má producent Brian Sperber, který albu vtiskl hutný, téměř arénový sound, a silnému hlasu Adama Gontiera nesmírně sluší. Ten skladby postavil zejména na výrazných refrénech, jako je tomu v případě úvodní pecky "Blind" či neméně povedené "This August Day". Velmi povedená je epická "Sirens", kde si zahostovala Sharon Den Adel z Within Temptation a svým nezaměnitelným projevem dodala nahrávce příjemný ženský element. Dávku testosteronu naopak přinesl neméně skvělý vokál Sullyho Erny z Godsmack v daleko tvrdší skladbě "The Hunted". Na rozdíl od rozporuplné kvality loňského alba Three Days Grace "Outsider" si Saint Asonia vedou dobře. "Flawer Design" je prostě dobrá, poctivá rocková deska.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY