Ventolin naplnil video "Desires" paradoxy touhy jednoho psa

07.11.2019 08:09 - Dan Hájek | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Od vydání desky "Vitajte" už uběhly dva roky, nyní se k ní Ventolin naposledy vrací se singlem "Desires", ke kterému vznikl i poutavý animovaný film.

"Písnička vznikla propojením hudebního motivu, který vznikl v průběhu nahrávání desky 'Vitajte' s básní Markéty Levínské, kterou jsem z češtiny převedl napůl do angličtiny. Tématem písně je paradox touhy, kdy nejvíc chceme to, co nemůžeme mít. V klipu, který je vlastně krátkým animovaným filmem, tuto touhu ztělesňuje příběh psa, který se žene za klackem a snem o kachnách," objasňuje David Doubek, jak zní Ventolinovo pravé jméno.

Tohoto tématu se drží i autorka animovaného snímku Alexandra Volfová. Do namalované krajiny doplnila hlavního hrdinu - psa, který se žene za svou touhou - dohnat kachny, sebrat padlou hvězdu nebo si splnit tajné přání, o němž má přesnou představu jen on. Milovníky pohádkových příběhů určitě zaujmou i odkazy na "Nekonečný příběh".

Ventolin má aktuálně v plánu hned několik koncertů v Polsku, na Slovensku i v tuzemských klubech (kompletní přehled najdete na jeho webu). Kupříkladu pražské vystoupení odehraje v Rock Café, kde na afterpárty Korzo Národní 2019 oslaví 17. listopad ve společnosti dua 1flfsoap. Od prosince pak plánuje koncertní pauzu a chce se naplno věnovat natáčení nové desky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY