Elderbrookovy basy rozvibrovaly Futurum Music Bar

03.11.2019 08:51 - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Vyprodáno. Takovou ceduli našli kolemjdoucí, kteří se v sobotní večer pohybovali okolo Futurum Music Baru. Po dubnové premiéře v Chapeau Rouge se zde na druhé pražské vystoupení připravoval britský muzikant, zpěvák a producent Elderbrook. Předskakovali Bratři a Moglii.

Live: Elderbrook

místo: Futurum Music Bar, Praha
datum: 2. listopadu 2019
support: Moglii, Bratři

Že o Elderbrookovi ještě hodně uslyšíme, bylo jasné už v srpnu, když na maďarském festivalu Sziget takřka zaplnil stan A38 a v tandemu jen se svým zvukařem a osvětlovačem ho dokázal přes hodinu skvěle zabavit. Tehdy to také bylo jen pár hodin do zveřejnění videoklipu "Something About You", na němž spolupracoval s Rudimental. A co tehdy byla atraktivní novinka s hitovým potenciálem, je dnes videoklip, který má na jeho YouTube kanále vůbec nejvíce zhlédnutí. Konkrétně téměř sedm miliónů.

Za tři měsíce se tak z britského zpěváka, producenta a DJe stalo žhavé jméno na elektronické scéně, které svou klubovou muzikou s výraznými basy, jenž občas připomene i tvorbu pomalu se probouzejících Disclosure, a dokáže vyprodat Futurum Music Bar. A kdyby ten večer ve větším Roxy nekřtil novou desku Viktor Sheen, dost možná by vyprodal i to.

Na Elderbrookovi je zajímavé, že naživo nevystupuje jako většina DJů, tedy se stolem, mixážním pultem a jedním sluchátkem na uchu. Jeho přístup je jiný. Kolem sebe si vystavěl hradbu mikrofonů, mixpultů a padu, do něhož průběžně bubnuje, zatímco se u toho v havajské košili svíjí u mikrofonu a zpívá. Samozřejmě má dopředu připravené hudební smyčky i back-vokály, divák ale může vidět, že finální podoba hudby vzniká přímo před ním.

Ve Futuru tak byla skvělá atmosféra. Už u druhého songu "Talking" dávali diváci ruce nahoru a nepolevovali ani u "Good Times", "Closer" nebo "Old Friend". Sada blikajících tubusů na pódiu s výbornou prací osvětlovače poskytovaly jeho vystoupení patřičnou dynamiku, a když k tomu ještě autor textů s enviromentálními tématy opustil své hradby a začal sám divoce pařit v popředí, euforie eskalovala.

Zmiňovaná spolupráce s Rudimental zazněla zhruba v půlce pětasedmdesátiminutového setu, mimo ní ale ještě stojí za zmínku dvě novinky - "What You Want" a hlavně "Song For You". Právě ten je totiž dalším potenciálním megahitem. Drobný závan tropical house, jakým se prezentuje například Kygo, výrazný refrén a spousta dalších nápadů v pozadí by Alexandru Kotzovi, jak se umělec ve skutečnosti jmenuje, mohla pomoci dostat se v popularitě zase o kus dál.

Na závěr samozřejmě nesměl chybět průlomový hit "Cola", díky němuž se o muzikantovi ze stáje Parlophone Records začalo poprvé pořádně mluvit. A to i díky tomu, že si tato spolupráce s duem CamelPhat vysloužila nominaci na Grammy. Za pouhé čtyři roky aktivní kariéry už toho stihl na taneční a elektronické scéně dost, nemyslíte?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY