Lenny má díky "Lovers Do" po třech letech nejhranější písničku v rádiích

01.11.2019 18:20 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Zatímco albovou nadvládu nedávno zesnulého Karla Gotta neohrozila ani očekávaná novinka Lucie Bílé "Ta o mně", rádiový žebříček se dočkal nového vítěze. Tedy spíš vítězky. S "Lovers Do" se do čela probojovala Lenny, která právě vyjíždí na podzimní turné.
Lenny - Lovers Do
© facebook interpreta
RÁDIA - Po třech letech od pronikavého úspěchu "Hell.o" Lenny znovu dobyla český rádiový žebříček. Zpěvačka, která své druhé řadové album připravuje ve spolupráci s německou pobočkou Universal Music, slaví prvenství s "Lovers Do". Roztančenou píseň vydala letos v létě a natočila k ní videoklip v tarantinovském duchu. Na vedoucí příčku poskočila z minulé pětky. Dodejme, že interpretka právě zahajuje podzimní turné po klubech.

Stříbro mají nadále v držení Shawn Mendes a Camila Cabello s hitem "Seňorita". A také bronz je v letním módu - z minulé čtyřky se zpět na stupně vítězů vydrápal Mikolas Josef s "Acapella". Uvidíme, zda s příchodem listopadu změnu počasí konečně zaznamenají také dramaturgové.

V první desítce najdeme několik výraznějších skoků. Švédští DJové říkající si Jubël se ze šestadvacítky zlepšili rovnou na bramborový stupínek. Pro "On The Beach" jde o nové maximum. Imagine Dragons, dlouhodobí oblíbenci českých rádií i fanoušků, se s "Birds" v žebříčku nacházejí už dvanáct týdnů. Také pro ně je ale pětka vylepšením dosavadního nejlepšího umístění.

S "Higher Love" se do Top 10 premiérově prokousal norský DJ Kygo. Z onoho světa mu k tomu dopomohla Whitney Houston, jejíž nahrávku vysamploval. Skladbu Stevea Winwooda předělala hvězda "Osobního strážce" v roce 1990 a umístila ji na japonskou edici svého třetího alba "I'm Your Baby Tonight".

Z novinek se do horní poloviny pořadí vměstnala pouze ta, kterou nahrála Emma Smetana. Skladba "Over", s níž vyjela na "Over Tour", startuje jako čtyřicátá pátá nejhranější. Osm příček za ní boduje Billie Eilish s "All the Good Girls Go to Hell". Je to docela symbolické, protože při srpnové pražské návštěvě hvězdné americké teenagerky se obě zpěvačky setkaly a vedly spolu rozhovor pro internetovou televizi.

Na šedesátém místě zahajuje svou hitparádovou pouť Ava Max, která má v současnosti zastoupení i v Top 10. Na velkou rádiovou oblibu průlomového hitu "Sweet But Psycho" a aktuálně sedmého nejpřehrávanějšího songu "So Am I" se pokusí navázat s "Blood, Sweat & Tears".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lenny - Lovers Do
  2. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita
  3. Mikolas Josef feat. Fito Blanko & Frankie J - Acapella
  4. Jubël - On The Beach
  5. Imagine Dragons - Birds
  6. JP Cooper - Sing It With Me (feat. Astrid S)
  7. Ava Max - So Am I
  8. Ed Sheeran feat. Khalid - Beautiful People
  9. Kygo - Higher Love (feat. Whitney Houston)
  10. Kryštof - Nesmím zapomenout (mámě)


Karel Gott - 80/80 Největší hity 1964-2019
© facebook interpreta
ALBA - Také počtvrté dokázal Karel Gott posmrtně zvítězit. Na nejvyšší pozici nadále kotví jeho výběr "80/80 největší hity 1964-2019", který Supraphon vydal v červnu k jeho osmdesátým narozeninám. Už však neplatí, že Mistr okupuje první i druhou příčku. Druhý z letošních kompilátů, nazvaný "Singly / 300 písní z let 1962-2019", totiž poklesl ze stříbra na devítku.

Postavení největší trvalky letošního roku potvrzuje rapper Viktor Sheen. Deska "Černobílej svět" se v žebříčku zdržuje už třiadvacátý týden, s výjimkou úvodního kola nikdy neopustila elitní desítku. Aktuálně se ze čtyřky posouvá na dvojku.

Ze třetího místa vstoupila do pořadí Lucie Bílá. Její nová deska "Ta o mně" vznikala v bratislavských studiích ve spolupráci s producentem Martinem Šrámkem a podle zpěvačky má hlavně intimní charakter. Bílá, která v prosinci odehraje vánoční koncert v O2 areně, zároveň s albem představila vlastní značku kávy. S předešlou řadovkou "Hana" se v roce 2016 dokázala probojovat na první místo. Nechme se překvapit, zda se jí to v některém z dalších kol povede také s novinkou, na kterou autorsky přispěli Marek Ztracený, Jana Kirschner nebo Katarína Knechtová.

Na dalších místech Top 10 došlo většinou jen k drobným přesunům. Markantnější zlepšení nabízí až desátá příčka, kam z minulé šestadvacítky vyletěli Dymytry s albem "Revolter". Nový materiál představují maskovaní metalisté na podzimních koncertech, jehož vrcholem bude v prosinci show v pražském O2 universu.

Na čtyřiadvacátý řádek se podíval Xindl X se svou výběrovkou "Anděl v blbým věku". Forum Karlín má hitmaker a tanečník ze StarDance rezervované na 28. listopadu, koncert už je ale vyprodaný.

Na třicátém místě startuje slovenská parta Elán s albem "Najvyšší čas". Jožo Ráž sice před minulým turné vehementně tvrdil, že s kapelou končí, ovšem nakonec je vše jinak. Zmiňme ještě novinku na čtyřicátém čtvrtém postu, kam se propracovali Lanugo s titulem jednoduše pojmenovaným "Lanugo 2019".

Top 10 - alba:
  1. Karel Gott - 80/80 největší hity 1964-2019
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. N Lucie Bílá - Ta o mně
  4. Vladimír Mišík - Jednou tě potkám
  5. Post Malone - Hollywood's Bleeding
  6. Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project
  7. Decky - Kingpin
  8. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  9. Karel Gott - Singly / 300 písní z let 1962-2019
  10. Dymytry - Revolter

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY