Minipříběhy "Uneventful Days" jsou návodem k nové Beckově desce

27.10.2019 12:19 - Dan Hájek | foto: Beck fcb

Konec roku se blíží a s ním je tradičně spojený příval nových desek. V listopadu se tak dočkáme rovněž novinky z dílny Becka. "Hyperspace", jak se nové album jmenuje, již předznamenávají singly "Saw Lightning", "Hyperlife" a "Uneventful Days". K poslednímu z nich nyní vznikl i doprovodný videoklip.

Beck - Hyperspace
© facebook interpreta
Beck Hansen na "Hyperspace" (obal v retro stylizaci s japonským přepisem názvu vidíte nalevo) primárně spolupracoval s Pharrellem Williamsem, několik málo kousků pak vzniklo pod producentskou taktovkou Grega Kurstina. V tomto případě zjevně půjde o přebytky z natáčení dva roky staré "Colors", na jejichž vydání musel dozrát čas. Na nahrávce bude i několik hostů, zatím jsou potvrzeni Chris Martin z Coldplay v tracku "Stratosphere" a kooperace se Sky Ferreira na "Die Waiting".

Video k "Uneventful Days" (kterému předchází miniatura "Hyperlife") natočil Devonté Hynes (aka Blood Orange). Do pětiminutového snímku obsadil mimo jiné i trojici vycházejících hvězd - Evan Rachel Wood, Tessu Thompson a Aliu Shawkat. Klip je spojen z několika mikropříběhů, v nichž se bortí hranice jednotvárnosti a v nichž hraje prim smutek a radost. Stylizace a atmosféra k samotné písni pasuje skvěle.

Čtrnáctá Beckova řadovka "Hyperspace" vyjde v pátek 22. listopadu a přinese tuto jedenáctku skladeb: Hyperlife, Uneventful Days, Saw Lightning, Die Waiting, Chemical, See Through, Hyperspace, Stratosphere, Dark Places, Star, Everlasting Nothing. Fyzicky vyjde na CD a LP (v různých obchodech budou dokonce odlišné barvy), společně s novým merchem ji můžete zakoupit i v muzikantově obchodě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY