Martin Garrix již není nejoblíbenějším DJem, sesadila ho dvojice Dimitri Vegas & Like Mike

22.10.2019 13:47 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Ani letošní rok se na taneční scéně neobešel bez DJ Mag Top 100, tedy hlasování v anketě o nejoblíbenější DJe a producenty všech možných elektronických žánrů. Rok 2019 přinesl sice jen pár nových jmen, zato novou jedničku - duo Dimitri Vegas & Like Mike.

Sourozenecké duo sesadilo Martina Garrixe, který prestižní ocenění získal v minulých třech ročnících. Bronz v letošním roce bere David Guetta, který si oproti loňsku polepšil o dvě příčky. Na čtvrtém místě zůstal Armin van Buuren, na pětku se z desítky posunul Marshmello a šestý je letos holandský DJ a producent Don Diablo. Sedmý je Oliver Heldens, na osmou příčku klesl Tiësto. Devítku bere Afrojack a první desítku uzavírá Steve Aoki.

V žebříčku si velmi polepšilo hned několik zástupců trancu (Above & Beyond, Ferry Corsten nebo ATB), výrazný pokles popularity naopak zaznamenali například Hardwell, Kygo, Vintage Culture, Alesso, Diplo či Yellow Claw. Nových jmen je v první stovce pouze třináct, nejvýše postaveným nováčkem je australský producent Fisher, který se vyhoupl na 63. příčku.

Dodejme, že do hlasování se v letošním roce zapojilo více než 1,3 milionu fanoušků taneční hudby z celého světa, což je zhruba o sto tisíc víc než loni. Níže najdete kompletní první desítku, v závorce pak informaci o umístění v předchozím ročníku ankety:

10. Steve Aoki (11)
9. Afrojack (8)
8. Tiësto (6)
7. Oliver Heldens (9)
6. Don Diablo (7)
5. Marshmello (10)
4. Armin van Buuren (4)
3. David Guetta (5)
2. Martin Garrix (1)
1. Dimitri Vegas & Like Mike (2)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY