Gaia Mesiah v "Tam to všechno je" radí, jak překonat krizi ve vztahu

23.10.2019 17:23 - Hana Bukáčková | foto: Vít Linek

Nezkrotná Gaia Mesiah vydala letos po dlouhých dvanácti letech výbornou desku "Excellent Mistake" a z ní přináší již v pořadí druhý videoklip. Zajímavostí je, že po "Království" padla volba na druhý (a poslední) song v češtině.

"Na píseň 'Tam to všechno je' myslíme od vydání desky jako na klipovku, ale teprve teď k ní nazrál čas, nebo spíše my. Je to nejvíc emotivní a osobní píseň na albu a symbolizuje velký životní předěl a odvahu mu čelit," říká bubenice Misha. Autorkou textu je zpěvačka Marka Rybin. "Původně jsem ten text napsala jako zoufalou zpověď a návod na překonání krize ve vztahu. Nakonec z toho ale vylezl širší kontext i ohledně naší kapelový minulosti, kdy jsme se rozpadli a teď už to hodláme zase válcovat," vysvětluje téma, které se zároveň týká osobní lidské roviny a zároveň předznamenává další směrování celé skupiny.

Za videem, které je tak trochu retrospektivou GM, stojí Mateyf Iks a Eduard Peleška z produkce Papa Pech. "Klip je úplně jiný než ty předchozí. Je více filmový a došlo konečně i na exteriéry," popisuje kytaristka a kapelnice v jedné osobě Morella. Baskytarista Josh zde mimochodem vůbec poprvé zazpíval česky. Nemůžu si pomoct, ale formou zpracování a volbou střihů mi výsledek evokuje devadesátky. Celkově oceňuji, že formace téma uchopila zeširoka a že tam to všechno (vzplanutí po letech) vskutku je.

Snímek také můžeme brát jako takovou pozvánku na chystanou koncertní sérii, která začíná už ve čtvrtek v Praze.

Excellent Mistake Tour - podzim 2019

24/10 PRAHA / Lucerna Music Bar
25/10 CHRUDIM / R klub
26/10 SVITAVY / Tyjátr
27/10 JABLONEC NAD NISOU / Na rampě
01/11 ČESKÉ BUDĚJOVICE / klub K2
02/11 PŘÍBRAM / klub Za5dvanáct
08/11 JAROMĚŘ / klub Bastion 35
12/11 BRNO / Fléda
27/12 PLZEŇ / KD Šeříkova Winterfest
28/12 KARLOVY VARY / Hala míčových sportů KV Aréna



DOPORUČENÉ ČLÁNKY