Guru Xindl X jede na "Volnoběh"

21.10.2019 13:51 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Nosil

Xindl X se v těchto dnech rozhodně nenudí. Důkazem může být, že nyní soutěží již v desáté řadě Stardance, kde se snaží ukázat svůj skrytý taneční um. Zároveň 18. října vydal svoji bestofku pod názvem "Anděl v blbým věku". Krom jedenadvaceti hitů známých z rádií na ní najdeme tři novinky. Jednou z nich je "Volnoběh", který je první spoluprací s dvojicí mladých libereckých producentů Kennyho Rougha a Robina Mooda. Ti zpěvákův osobitý textařský rukopis plný zábavných slovních hříček oblékli do zcela jiného kabátu. Padnoucího a slušivého. Vlastně vám ani nepřijde, že je něco jinak.

Píseň začíná poměrně drsnými slovy herečky Kristýny Frejové na konto svého podřízeného. Ten ale neztrácí naději a díky speciálním sluchátkům se dostává do svého světa - optimistická skladba nás nabádá k tomu, abychom v uspěchaném životě občas zvolnili a vychutnávali si každý jeho okamžik, jak se ostatně zpívá v písničce: "Nic nechci, neplánuju, neřeším, šetřím dech. Nic nechci, neplánuju, neřeším a jedu na volnoběh."

Klip, ve kterém se objevuje neobvyklá taneční choreografie rukou (zřejmý vliv taneční soutěže), režíroval Jakub Sommer, který s písničkářem v minulosti pracoval na několika klipech a televizním seriálu "Comeback". "Je to už můj čtvrtý klip pro Xindla. Rád pro něj natáčím nejenom proto, že mě jeho muzika a texty oslovují, ale také proto, že máme s Ondřejem podobný smysl pro humor, baví nás stejné věci a při psaní scénářů si rozumíme," říká. Hlavní roli ve snímku ztvárnil začínající herec Oskar Hes. Za mne super - jako za starých dob... ehm... Xindlových začátků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY