Kultovní hit "Czeko" od Cocotte Minute dostal po patnácti letech konečně klip

05.10.2019 15:01 - Hana Bukáčková | foto: Jan Nožička

Je to přesně patnáct let, co Cocotte Minute vydali dnes již kultovní debut "Czeko", ze kterého pochází stejnojmenný hit, jeden z největších, co kdy měli. Nikdy jej nepromovali, přesto nesměl chybět na žádném koncertě. Píseň je nadčasová, stejně jako celé album. Věci, které skupina udělala před lety, fungují i dnes. Jako kdyby mezi tím těch patnáct roků ani nebylo.

Cocotti u příležitosti výročí album oprášili a vyrazili s ním na turné. A aby oslavy byly dokonalé, dostal zmíněný song nejen nový master, ale konečně i vizuál. Proč se tak nestalo už dřív? "Asi na něj nebyl správný čas. Písnička je výjimečná tím, že přesahuje nás samotný. Cítil jsem, že nemáme zkušenosti, peníze, kontakty na to, abychom to udělali pořádně. Klip k takhle velký věci můžeš udělat jen jednou a z devadesáti procent to stejně po*ereš. Teď jsem cítil, že jsme dostatečně silní, abychom to udělali pořádně," nechal se slyšet frontman kapely Zeller.

Video je tak jakousi odměnou nejen pro samotné hudebníky, ale i pro jejich věrné příznivce. Natočili ho ve spolupráci s vyhledávaným režisérem Jakubem Mahdalem poslední srpnovou neděli ve sklepě Radlické - kulturní sportovny na pražském Smíchově. Do vzniku kapela zapojila i fanoušky, kteří se přihlásili prostřednictvím Facebooku.

Koncertní snímek je temný, plný energie, běsnících lidí, kteří jsou z nějakého důvodu od svých idolů odděleni pletivem. Modré podsvícení jde ruku v ruce s tehdejším vizuálem desky, a vytváří tak propojení, které si asi málokdo uvědomí. Klip je současně dobrým lákadlem na nadcházející turné, které začíná 18. října v Příbrami a končí 14. prosince v Třebíči.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY