Jubilejní Brutal Assault přidává další jména do line-upu

02.10.2019 18:07 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Dlouhé měsíce nás ještě dělí od toho, kdy se znovu otevřou brány pevnosti Josefov u Jaroměře, aby se na čtyři dny staly centrem metalového dění. V srpnu 2020 se zde uskuteční pětadvacátý ročník festivalu Brutal Assault. Předprodej vstupenek již byl zahájen, v blízké době odstartují prodeje dalších festivalových služeb, jako jsou kempy, parkování či tribuny. První jména, která se příští rok na soupisce objeví, si mohli návštěvníci přečíst už v brožuře, kterou dostali u vstupu na letošní ročník.

Je to éterická víla Myrkur, které její předloňské vystoupení zhatil výpadek elektrického proudu a to loňské pro změnu těhotenství. Napotřetí to snad vyjde. Přijedou i praotcové death metalu Asphyx a blackové legenedy Dark Funeral, jedna ze stěžejních kapel švédské podoby žánru. Premiéru si na festivalu odbudou Razer, zástupci poctivého thrashového undergroundu. Přijedou i Nocturnus A.D. skupina navazující na odkaz Nocturnus, kteří patří k prvním, kdo propojovali metal s klávesami. Na pohřební struny zahrají Evoken, expriement zastoupí Norové Manes. A prvním potvrzeným zástupcem domácí scény jsou stálice Hentai Corporation. To jsou tedy účastníci již známí.

Prvního října se v line-upu zahustilo. Philip. H. Anselmo přiveze společně se svým spolkem The Illegals speciální set, který připomene odkaz legendární Pantery. Dalším potvrzeným jménem jsou pionýři deathcore Despised Icon, na tempu neubere zatím nejeexotičtější akvizice, singapurští Wormrot. Provází ji pověst jedné z nejoceňovanějších grindcorových kapel. Poněkud jinými tóny - těmi elektronickými - rozvibrují kosti návštěvníků i zdi pevnosti milovníci jedniček a nul, tedy digitální hardcoristé Atari Teenage Riot. A konečně legenda na závěr - Venom. Její deska "Black Metal" z roku 1982 totiž ledacos zahájila...

Pro pořádek ještě doplňme termíny. Pětadvacátý Brutal Assault se uskuteční od 5.do 8. srpna 2020.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY