Boží mlýny melou pomalu, ale jistě, zpívají Czech It v "Mills"

02.10.2019 08:35 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapely

Je to přesně půl roku, co čím dál známější Czech It vydali londýnský klip "Letters". Nyní přicházejí s novinkou "Mills". No, s novinkou... Písnička ležela deset let v šuplíku, než uzrála. Jak už její název napovídá, ústředním motivem jsou takzvané boží mlýny. Kapela tím tak chtěla poukázat na současné dění nejen v naší republice, ale i v celém světě.

"Naším úmyslem není moralizovat společnost, ale bereme 'Mills' jako určité poslání, věc k zamyšlení a věříme, že si z ní každý odnese něco i do svého života," vysvětluje pianistka Lucie Marczellová. Autorem hudby je tradičně frontman Daniel Marczell, na textu spolupracoval se svojí partnerkou.

Klip se odehrává v noci v neurčitém, lehce tajemném prostředí a hlavními protagonisty jsou samotní členové skupiny. V nenápadném vizuálu hrají prim světla. Odrážejí pocit bezmoci, kdy člověk nemůže nic dělat. Proto v závěru změní barvu na varovnou červenou. "Cílem bylo přenést na diváka emoce písně v podobě nám nejbližší - hraní," tvrdí hudebníci. A že mají pravdu, jde jim to znamenitě. Obzvláště v refrénech znějí velmi sehraně. Opět se nemůžu ubránit tomu, že mi notně připomínají The Corrs.

"Mills" je poslední vlaštovkou z nově chystaného alba "Totherstars", které kapela pokřtí v v sobotu 23. listopadu v domovském Týnci nad Sázavou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY