Třetí album Halsey "Manic" vyjde příští rok v lednu

15.09.2019 15:54 - Katka Šebestová | foto: Capitol Records

Když se letos v lednu Halsey prokousala na vrchol americké hitparády s hitovkou "Without Me", očekávali mnozí, že vydání třetího alba bude otázkou několika málo měsíců. To se nestalo. Zpěvačka ale ani tak nezmizela z očí. Spolupráce s k-popovým uskupením BTS v písni "Boy With Luv" byl pro ni další top 10 hit a rockovější "Nightmare" příjemným oživením její diskografie.

Odpočet k vydání alba byl odstartován teprve nyní, kdy umělkyně oznámila, že novinková deska "Manic" vyjde 17. ledna 2020. Sama také přiznala, že původně ji toužila vydat ještě v letošním roce, ale jelikož chtěla, aby bylo vše perfektní, své plány trochu pozměnila, aby nic neuspěchala.

Kromě data vydání je jasné, že disk bude obsahovat celkem šestnáct skladeb, z nichž známe již zmíněnou "Without Me" a teď novinkovou "Graveyard". Květnový kus "Nightmare" se na něm podle zpěvaččiných slov neobjeví. Možná jeho jinakost nezapadala do konceptu celého projektu, neboť novinkový singl je návratem ke střednímu tempu a také k melodičnosti podobné albu "Hopeless Fountain Kingdom". Halsey nechává posluchače nahlédnout do rozpolcené části svého nitra, a tak není jasné, jestli je song ódou na oddanou lásku, nebo naopak poukazuje na zhoubnost až příliš oddané lásky. Každý nechť si vybere.

Už v červnu rodačka z New Jersey v rozhovoru pro Rolling Stone prozradila, že nová kolekce bude směsicí mnoha žánrů od hip-hopu až po country. Přiznala i to, že název "Manic" má pro ni velký význam, neboť se v sedmnácti letech pokusila spáchat sebevraždu a následně u ní byla diagnostikována bipolární porucha. Celé album pak napsala právě během svých manických stavů. Během jednoho z dalších rozhovorů mimochodem na rovinu přiznala, že je zázrak, že je ještě naživu, a že nikdy nečekala, že se dožije svých pětadvacátých narozenin, které slaví na konci září.

Na odhalení dalších niterných pocitů si budeme muset počkat na první měsíc nového roku. Co muzikantka odhalila už nyní, je přebal nové desky. Učinila tak nejkreativnějším možným způsobem - překreslila jej na velké plátno a nechala všechny zírat s otevřenými ústy, jak obrovský malířský talent v ní dřímá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY