Adam Mišík si do singlu "Proud" přizval rappera Doriana. Klip má nádech grunge

13.09.2019 10:49 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Adam Mišík už v nedávné minulosti párkrát ukázal, že překvapit umí - singly "V Tobě" nebo "Démoni" budiž toho důkazem. Na vlně syrovějšího pojetí se nese také videoklip k novince "Proud", kterou nahrál s rapperem Dorianem. Společně v ní líčí koncertní život na cestách, včetně víkendových přejezdů z akce na akci, nad ránem končících večírků i zastávek na benzínkách.

"'Proud' je pro mě především o propojení popu a rapu. Snažíme se zbourat stigma, že ve světe to jde a u nás ne. Zároveň songem vzdáváme hold časům a kapelám, které nás k hudbě přivedly," přibližuje Mišík.

Černobílý videoklip režíroval Ondřej Kudyn a vezme nás do nočního prostředí zaplněných klubů. "Chtěli jsme, aby byl videoklip tak trochu v raw stylu. Spojili jsme se s The Native Films a zkombinovali natáčení na filmovou kameru Alexa, starou VHS kameru z devadesátých let a foťák," popisuje režisér, jehož cílem bylo, aby měl klip grungeového ducha. I proto vidíme Mišíka v úzkém kontaktu s fanoušky dravě zpívajícího energický refrén a jeho kapelu hrající s podobným nasazením. Nečekané, povedené.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY