Sedmé album -123min. "LES" bude celé v češtině

05.09.2019 09:11 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Skupina -123min. (dříve minus123minut, dříve -123 min.) byla sice nějaký čas ticho, ale to jen proto, že nahrávala novou desku. Po deseti letech od předchozí "Dream" tak 20. září potěší své fanoušky jejím nástupcem. Sedmá řadovka ponese název "LES", bude obsahovat devět skladeb a bude prvním albem kapely, jehož texty budou výhradně v češtině.

-123min. - LES
© facebook interpreta
"Album je příběhem přátelství, který jsme znovu našli v Minutách," popisuje novinku frontman Zdeněk Bína. Se svými spoluhráči Fredrikem Janáčkem a Dano Šoltisem ji nahrával ve studiu Sono Records, kam jejich pozvání přijal i legendární jazzový trumpetista Erik Truffaz.

-123min. pokřtí "LES" 25. září v pražském Lucerna Music Baru, a odstartují tím celorepublikové turné, které bude čítat více než dvacet zastávek. "Po koncertním návratu v předloňském a loňském roce si 'Minuty', jejichž hráčské umění hraničí s genialitou, vytyčili jasné cíle: získat ke svým stávajícím fanouškům i publikum, které je nezažilo, oslovovat svojí hudbou co nejpestřejší spektrum posluchačů, navázat na své úspěchy v Evropě a především šířit svým uměním radost," stojí na webu formace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY