- musicserver.cz">

Dua Lipa: "Moje druhá deska bude koncepčnější a bude mít dospělejší zvuk"

05.09.2019 13:40 - Katka Šebestová | foto: Warner Records

I když její debutové album oslavilo na konci jara teprve druhé výročí od vydání, svět se jméno Dua Lipa učí skloňovat ještě o dva roky déle. Před vydáním eponymního elpíčka umě servírovala celkem pět singlů, s kterými si ušlapala cestičku až k miliardovým zhlédnutím na YouTube, dvěma Cenám Grammy a titulu nejstreamovanější britská žena v roce 2017.

Teď kosovská rodačka hlásí, že pilně pracuje na nástupci prvotiny. Pro zářijové vydání britského Vogue prozradila, že novinka bude koncepčnější a také bude znít dospěleji. Na přímý dotaz, co to znamená, odpověděla: "Co na té desce miluji, je, že je pořád popová, ale přitom tak eklektická. Experimentovala jsem s mnoha různými zvuky. Výsledek bude ale koncepčnější. Mám pro album už i název a z něj jsem vycházela," navnadila své příznivce.

Když vycházel její debut, netajila se, že inspirací ji byly zpěvačky Nelly Furtado, Christina Aguilera nebo skupina Stereophonics. V rozhovoru uvedla, že nyní ji při nahrávání ovlivňuje úplně jiná škála interpretů, konkrétně No Doubt, Prince nebo OutKast. "Vím, že je to bláznivý mix stylů, ale takhle přesně to mám ráda a tohle jsem já," vysvětlila britská pěnice.

V druhé půlce interview vyjádřila i svůj obdiv k Billie Eilish, Lizzo a španělské Rosalíí, se kterými by údajně i moc ráda spolupracovala. Zda se její tužby v tomto směru naplní, zatím úpěnlivě tají. Pro sebe si nechala i konkrétní datum vydání nového počinu, poodhalila však, že pilotní singl by mohl začít rotovat éterem v řádu několika týdnů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY