Camouflage připomenou výročí alba "Methods Of Silence" obsáhlou reedicí

02.09.2019 16:17 - Dan Hájek | foto: Walter Cimbal

Pátý červnový den uplynulo rovných třicet let od vydání alba "Methods Of Silence" tria Camouflage. Deska navazovala na úspěšný debut "Voices & Images", který kapele přinesl velký hit "The Great Commandment". Ten bodoval i v americké klubové hitparádě a dočkal se velkého množství remixů. Na "Methods Of Silence" se Marcus Meyn, Heiko Maile a Oliver Kreyssig pod produkcí dvojice Dan Lacksman a Axel Henninger odpoutali od synth zvuku a začlenili mnohem více akustiky (tímto směrem pak pokračovali i na následné "Meanwhile").

Album přineslo dva úspěšné singly "Love Is A Shield" a "One Fine Day" a skupina odjela i velké turné, na jehož konci ji opustil Oliver Kreyssig. Léta pak Camouflage fungovali pouze jako duo, a to až do comebacku se singlem "Thief" (1999). Výročí "Methods Of Silence" formace připomene obsáhlou reedici pod heslem kampaně "... The Bird Is Coming Back!", kterou odstartovala na začátku léta, kdy se na jejím facebookovém profilu objevil snímek z příprav masteringu.

Loni na podzim již vyšla reedice zmíněné prvotiny "Voices & Images" a v podobném duchu se ponese i její následovník. Fanoušci se dočkají všech b-stran singlů ("The Story Of The Falling Fighters", "Xenophobia / My Finger Makes Waves In You" a "Kling Klang" v duchu zvuku velikánů Kraftwerk), původních prodloužených verzí "One Fine Day" a "Love Is A Shield" doplněných o remixy z dílny Williama Orbita (původně určené pro americký trh). Krom tohoto však muzikanti zařadí i několik původních demo snímků a alternativních verzí včetně skic dříve nevydaných skladeb "Not Enough" a "Descending".

Výroční edice alba "Methods Of Silence" vyjde 1. listopadu ve formě dvojCD nebo trippleLP s obsáhlým bookletem. Camouflage na ni kromě remasteru původní nahrávky umístili i těchto jednadvacet bonusů: Love Is A Shield (Extended Version), The Story Of The Falling Fighters (Extended Version), One Fine Day (Daylight-Mix), Kling Klang, Xenophobia / My Finger Makes Waves In You, Love Is A Shield (US 12" Orbit Mix), Love Is A Shield (US Orbit Dub Mix), Love Is A Shield (US Ambient Orbit Mix), Feeling Down (Rough Mix - Extended Version), Sooner Than We Think (Ambient Mix), Les Rues (Harmonium Mix), Kling Klang (Alternative Mix), A Picture Of Life (Rough Mix), Anyone (Rough Mix), Anyone (Demo), A Picture Of Life (Demo), The Story Of The Falling Fighters (Demo), Love Is A Shield (Preproduction Demo 1988), Not Enough (Demo), Descending (Demo), Love Is A Shield (Demo 1988). Obě edice lze objednat na tomto místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY