Sběratelé Bowieho vinylů dostanou na podzim další dárek - v reedici vyjde album "VH1 Storytellers"

22.08.2019 13:05 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Vinylová kolekce Davida Bowieho se každý rok rozrůstá o několik titulů. Dalším dílem z této četné řady bude zpěvákovo speciální vystoupení v pořadu televizní stanice VH1 Storytellers. Dvacáté výročí tohoto koncertu, prokládaného nezapomenutelnými příběhy kolem písní legendárního britského hudebníka, spadá právě na tento rok, konkrétně na pátek 23. srpna. A tak se nahrávací společnost Parlophone rozhodla vydat celý záznam na double vinylu i se čtyřmi speciálními bonusy. Celý set vyjde 11. října.

Show VH1 Storytellers vznikla v roce 1996. Mezi účinkujícími se objevili například Bruce Springsteen, Coldplay, Ed Sheeran, Taylor Swift, Foo Fighters, Pearl Jam, Bee Gees, Kanye West nebo Steely Dan. Bowieho koncert se odehrál v The Manhattan Center's Grand Ballroom v New Yorku před zraky několika desítek vyvolených a zůstal v paměti jako jeden z nejlepších dílů celé série.

Během setu zaznělo i několik velmi raritních skladeb. Píseň "Can't Help Thinking About Me" z úplných začátků hudebník zahrál po dlouhých třiatřiceti letech a "Drive-In Saturday" z legendárního alba "Alladin Sane" poprvé od roku 1974. Nechyběly však ani největší hity či skladby z tehdy aktuální desky "Hours".

Tracklist reedice alba "VH1 Storytellers" je následující: Side A: Life On Mars?, Rebel Rebel (truncated), Thursday's Child; Side B: Can't Help Thinking About Me, China Girl, Seven; Side C: Drive-In Saturday, Word On A Wing, Survive; Side D: I Can't Read, Always Crashing In The Same Car, If I'm Dreaming My Life.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY