Within Temptation zrušili koncert na festivalu v Libanonu. Postavili se za homosexuálního zpěváka, který nemohl vystoupit

08.08.2019 11:17 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nizozemští symfoničtí metalisté Within Temptation měli na Byblos Festivalu v Libanonu zahrát ve středu 7. srpna, svůj koncert však odvolali. Reagovali tak na zrušení vystoupení místní indie rockové kapely Mashrou' Leila, jejímž zpěvákem je Hamed Sinno, který se otevřeně hlásí ke své homosexuální orientací.

Pořadatelé vyřadili libanonskou formaci z festivalového line-upu po nátlaku křesťanských aktivistických organizací. Ty hrozily, že pokud skupina vystoupí, budou své názory prosazovat hrubou silou. Její písně označili náboženští fanatici za urážku své víry.

"S ohledem na to, že libanonské úřady nedokážou v tuto chvíli umělcům zajistit dostatečně bezpečné podmínky pro to, aby mohli pokojně vystupovat, jsme se rozhodli zrušit koncert na festivalu Byblos, a to ze solidarity s Mashrou' Leila a na podporu tolerance, svobody slova a projevu," stojí na facebookovém profilu Within Temptation. Zároveň se hudebníci omluvili libanonským fanouškům za to, že se jejich vystoupení nedočkají.

Jedna z nejznámějších nizozemských kapel funguje už od roku 1996 a velké popularitě se těší také v České republice. Loni v prosinci odehrála samostatný koncert v pražském Foru Karlín. Letos v červenci se k nám vrátila a zahrála na festivalu Masters Of Rock.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY