The Legends Rockfest rozduní Hořice už tuto sobotu

17.07.2019 11:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Třetí červencový víkend má již své pevné místo v prázdninových plánech rockových fanoušků z celé republiky. Právě tehdy se v Hořicích pravidelně koná The Legends Rockfest - festival, který si za osm let existence vybudoval dobré jméno a letos získá ještě větší lesk. Letošní osmý ročník budou totiž provázet dvě zásadní události v hudební i mimohudební oblasti. Tou první je vystoupení projektu Zemětřesení, tou druhou je rozšíření festivalu do celého prostoru hořického areálu U Věže.

Osmý ročník festivalu The Legends Rockfest v Hořicích proběhne v pátek 19. a v sobotu 20. července a láká na pořádný zemětřas. Ten programový bude mít v pátek na svědomí legendární projekt Zemětřesení uskupení Brichta-Doležal-Henych-Smetáček, jehož repertoár je složen z písní Jiřího Schelingera. Hořice jsou pouze jednou ze tří zastávek v Čechách a na Slovensku, která tohle léto nabídne jejich exkluzivní open air koncert. Další otřes pořadatelé na návštěvníky přichystali v zázemí. Oproti předchozím ročníkům se festival rozprostře do celého areálu U Věže a nabídne více odpočinkových zón, více občerstvení, více míst k sezení a další novinkou budou vratné kelímky s limitovanou edicí pro sběratele.

Páteční otvíračku celého festivalu dostane na starosti skupina Metanol, kterou vystřídají tvrďáci z Cocotte Minute a Plexis. Poté se již na pódiu objeví avizované Zemětřesení, po němž se o dobrou zábavu postará další trojice kapel, a to Trautenberk, Traktor a Doga. V sobotu se země rozduní již v 11.00 dopoledne nástroji kapely Vanaheim následovaný Alžbětou a oblíbeným Komunálem. Fanoušky jistě potěší návrat obnoveného Vitacitu a trochu keltského ducha s příměsí punku do Hořic přivezou Pipes And Pints. V podvečer se pódia zhostí stálice Limetal a po dvou letech si tu svůj set střihnou i Krucipüsk. Vrcholem pátečního večera bude koncert nadupaný hity skupiny Škwor. Nočním ptákům nakonec kolem půlnoci zahraje V.A.R.

Návštěvníci festivalu jsou tradičně vyzýváni k účasti na divácké soutěži o nejúspěšnější kapelu aktuálního ročníku. V uplynulých dvou si první místo a sošku paroháče, který je symbolem The Legends Rockfestu, odnesl Traktor. Podaří se mu letos zkompletovat vítězný hattrick? Více o programu, vstupenkách a celé akci se dozvíte zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY