Kapitán Demo opět oslavuje "Kouzlo" moci a peněz

12.07.2019 11:54 - Hana Bukáčková | foto: Michaela Cichrová

Kapitán Demo navazuje na klip "Trendsetter" a v podobném duchu představuje "Kouzlo". Song pochází z jeho stále aktuální desky "Mládí v trapu", která mu přinesla několik nominací na Ceny Anděl. O režii se postaralo vyhlášené duo Jordan Haj a Givinar Kříž alias ProGram a GiviKross z Demovy crew.

Video, které jeho tvůrci titulují jako nejdražší (s nevyčíslitelnou uměleckou hodnotou), začíná otočením kouzelného Arabelina prstenu, který promění koně na Demovy věrné kumpány ProGrama a GiviKrosse. Společně pak dávají celému světu na odiv, že mají moc a peníze - jak vizuálně, tak i mottem "To je to kouzlo, co my dokážeme" doprovozeným slovy "Můžeme mít vše, na co si ukážeme". Nechybí vtipné (masírování Dema či přelet nad panstvím) až ironické prvky s nádechem černého humoru (okamžik, kdy beznohý invalida v podání Mejly z Vypsané fiXy dostane nové boty).

Konec snímku zdobí známá hláška z filmového hitu "Pelíšky", jíž Simona Stašová obdivuje Jiřím Kodetem ručně vyrobený model: "To muselo dát příšernou práci... Přitom taková blbost, co?". A má vlastně pravdu - úderný song s chytlavou melodií, vysamplovanou Jolandou, vtipným textem a vizuálem, který jen podtrhne dobře vymyšlené PR projektu alter ega Jiřího Buriana.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY