Festival Balaton Sound nabízel luxus a trhal rekordy v návštěvnosti

10.07.2019 17:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Festival Balaton Sound na břehu obřího jezera letos opět přivítal rekordní počet návštěvníků. Celkově se zde sešlo v součtu všech dní 172 000 fanoušků elektronické a taneční hudby. Rekordní počet dorazil i z České republiky. Beznadějně vyprodaný byl čtvrtý festivalový den s headlinerem Arminem van Buurenem.

Každý rok nabízí Balaton Sound hvězdy v programu, letos to byli Armin van Buuren, The Chainsmokers, Marshmello, Tiesto, nebo G-Eazy, a k tomu spoustu zábavy a řadu menších scén. Ale výrazně opět zvedl laťku pohodlí pro návštěvníky. Vrcholem byla novinka v podobě čtyř nových VIP zón, které nabízely velmi příjemné luxusní a designové prostory ve stylu vintage cirkusu, tropické džugle, francouzské riviéry nebo speciálně umístěný balkón v Dreher Areně, v druhé největší scéně na Balaton Soundu. "Na mezinárodní festivalové scéně zaujímá Balaton Sound vždy jedinečné místo, je to zejména díky vynikajícím službám, výjimečné lokalitě u jezera a hudebním hvězdám světového formátu. Letos se nám podařilo Balaton Sound ještě vylepšit, jelikož jsme výrazně rozšířili VIP prostory," říká Zoltán Fülöp, hlavní organizátor festivalu.

Festival láká také české fanoušky a každý rok jich přijíždí víc a víc. Letos jich bylo téměř pět procent z celkového počtu a po mnoha letech se opět dočkali českého zastoupení také v programu. Být v line-upu Balaton Soundu je pro každého prestižní záležitost a v celé historii spočítáte české účasti na prstech jedné ruky. DJ Lucce se to podařilo již podruhé a do festivalového areálu na pláži se vrátila po deseti letech. "Je to magické místo," svěřuje se Lucca. "Festival je na světové úrovni a nejen programem, ale i organizací a po technické stránce. Sjíždí se tam lidé z celé Evropy. A tak mě potěšilo, že jsem potkala spoustu českých fanoušků i s vlajkami, a když jsem hrála, měli dokonce transparent s nápisem 'Lucca, naše královna'. To jsem na zahraniční akci ještě nezažila." Tato sympatická kráska vystoupila na nově vytvořené scéně s názvem The Club, která byla volně inspirovaná Ibizou a jejími vyhlášenými večírky.

Terasa u pláže jezera Balatonu byla plná od západu slunce do jeho východu. Kromě slavných umělců elektronické hudební scény byla letos velká část účinkujících z tzv. urban music, žánrové směsice rapu, hip-hopu a trapu. Svoji show na Balaton Sound přivezli Future, Denzel Curry nebo Desiigner. Prvotřídní barevnou vizuální show opět předvedla klubová scéna Elrow. Obří loutky a umělci na chůdách dokonale podpořili berlínskou techno atmosféru Paula Kalkbrennera. Hlavní pódium nabízelo ty největší hudební hvězdy, ale program tentokrát v průběhu festivalu doznal i řadu změn. Tolik omluvenek během festivalu ještě Balaton Sound nikdy nezažil. Vystoupení Alessa, který na poslední chvilku nahradil DJ Snake, byl však jedním z vrcholů festivalu.

Balaton Sound klade důraz také na životní prostředí a vytvořil mimo jiné program s výsadbou stromů, do kterého se kromě maďarských hvězd zapojil také Armin van Buuren. Festival věnoval desítku stromů městu Zamárdi, kde se tato pětidenní akce už řadu let koná. Díky úspěchu z loňského roku byl i letos spuštěn program Safety First, který se stará o bezpečnost návštěvníků festivalu. Do programu se zapojilo téměř osmdesát dobrovolníků, někteří i ze zahraničí. Letošní novinky zahrnovaly také funkci SoundWatch vytvořenou v aplikaci Balaton Sound 2019, která umožnila lidem na festivalu zjistit, kde se nachází nejbližší místo Safety First. Mohli také žádat o pomoc přímo přes aplikaci nebo vytočením nouzového čísla.

Letošní ročník festivalu Balaton Sound právě skončil, ale už nyní si můžete v kalendáři poznačit termíny na příští rok, a to od 8. do 12. července 2020.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY