V "Beautiful People" Ed Sheeran pohrdá hollywoodským pozlátkem

29.06.2019 11:46 - Katka Šebestová | foto: officialcharts.com

Ač má Ed Sheeran na kontě asi milion úspěchů, o které se zasloužil svým muzicírováním, pořád vypadá jako slušný a spořádaný chlapec. I své soukromí si bedlivě střeží. Nemá zapotřebí se dělit se světem o každou část svého dne a nesnaží se být dokonalý stůj co stůj.

Píseň "Beautiful People", třetí ochutnávka z připravovaného alba "No. 6 Collaborations Project", představuje Eda přesně takového, jaký se nechává zvěčňovat na svých profilech. Skromného a lidského. Skladba, na které hostuje Amerikou zbožňovaný Khalid, pohrdá lidmi, kteří žijí jen na efekt před ostatními, ale ne pro sebe samé. Vymezuje se proti pozérství, které hudebník zřejmě každý den vídá na vlastní oči. I když song přináší zamyšlení nad dokonalostí, kterou někdy hrajeme na ostatní, je zároveň i vyznáním lásky k Sheeranově ženě a ódou na jejich obyčejný život, který si spolu užívají, když sleze z pódia.

Inspiraci k doprovodnému videa nemuseli jeho tvůrci hledat nikterak dlouho. Čerpali právě z toho, co jim nabízí obsah písně: obyčejný manželský pár, který se vydal na cestu do LA, si zničehonic může užívat luxus, o jakém se mu nikdy nesnilo. Silná auta, plavba na vlastní jachtě, účast na módních přehlídkách, honosné večírky. Ale nic z toho oba nečiní šťastnými víc, než když jsou spolu a dělají všední věci. Klip je tak i hezkým rýpnutím do všech těch influencerů a bloggerů, kteří žijí jen pro to, aby jejich obraz na sociálních sítích byl co nejdokonalejší, jimž však přes tuhle snahu uniká to podstatné: normální a šťastný život.

Ed Sheeran již tuto neděli (7. července) a v pondělí (8. července) vystoupí v Praze na letišti v Letňanech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY