Festival Brutal Assault doplňuje line-up ambientní stage a úterního warm-upu

01.07.2019 13:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Soupiska hlavních pódií metalového svátku Brutal Assault se uzavřela již před nějakou dobou. Vévodí jí jména jako Anthrax, Myrkur, Combichrist, Eyehategod, Parkway Drive či Meshuggah. Pořadatelé nyní doplňují poslední programové otazníky: nabídku ambientní K.A.L. Stage a také to, kdo vystoupí na úterní warm-up párty pro nedočkavé.

The Keep - Ambient Lodge, zkráceně K.A.L., už je dnes pevnou součástí přehlídky. I letos ji najdeme naproti horror kinu a i letos vytvoří specificky odpočinkovou (i ve spojení s blízkým absinth barem) zónu, orientovanou na temnou, znepokojivou, frenetickou a kousavou hudbu. Jako headlineři se na ní letos představí Justin K Broadrick (Godflesh a další) pod sólovou značkou Final a legenda východního pobřeží USA a zakladatel labelu Hospital Records Dominick Fernow vystupující pod nickem Prurient. Krom těchto dvou zvučných jmen dorazí i obskurní francouzský dark ambient Sorc'henn i se svou novou drone inkarnací Diahod. Kytarovější rozměr industriální hudby budou reprezentovat polští Jude a letošní rok se na K.A.L. opět vrátí jedna polovina Haiku Funeral, tentokrát v podobě rituálně-ambientní rouhavosti Antelogos. Z Německa přijede performerka Maria Jiku, která spojuje charismatické lascivní vystoupení s tvrdou hlukovou elektronikou, a polští powerelectronici Sznur. Domácí scénu pak bude zastupovat industrial power electronics úderka Teorema a rockoví psychonauti Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip, jejichž album "Feathers of Oblivion" bylo jednou z nejpozoruhodnějších domácích nahrávek loňského roku.

Ani letos nebudou brzo příchozí ochuzeni o zahřívací párty pro nedočkavé. Areál se v úterý otevře už ve 14 hodin. Hlavní hvězdou warm-upu budou Frog Leap, kteří ten den vystoupí s odlišným setem než během středečního, již klasického festivalového koncertu. Zdatně jim budou sekundovat němečtí nálodotvůrci Nailed To Obscurity. Jejich nová deska "Black Frost" melodiemi moc pěkně roztáčí death/doomová kola. Zbývající část úterního line-upu bude patřit domácí česko-slovenské scéně. Novou desku "Doomed" představí melo/death/grind masomlýnek z Děčína jako jedna z našich nejdéle sloužících kapel - Fleshless. Progresivní metody na death metal aplikují Slováci Morna, další jejich krajané Aeon Winds do atmosférického black metalu zasazují i ambientní pasáže a určitě nevynechají svou verzi "Inno Satanas" od Emperor (originál třeba zazní v pátek). Celou warm-up party hutnými tóny moderních core-směrů rozezní Victims. Tahle úderka právě dodělává debutové album, dá se tak očekávat spousta nové muziky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY