Aviciiho "Heaven" je jeho tesknivou rozlučkou

25.06.2019 15:24 - Katka Šebestová | foto: billboard.com

Je nasnadě myslet si, že posmrtné Aviciiho album "Tim" je jen přiživování se na jeho slavném jméně. Obzvláště když jsme společně s kondolencemi od jeho zástupců četli i prohlášení, že v nejbližší době se vydání nových písní neplánuje.

Aktuální počin ale neiniciovali manažeři. Naopak - když se tehdy začalo mluvit o tom, že hudebníka přetěžují a neberou ohledy na jeho potřebu zpomalit, zařadili zpátečku. Tím, kdo dal pokyn vrátit se do studia a dokončit, co bylo započato, byla jeho rodina. A možná i proto je deska, která je na Aviciiho poměry opravdu průměrná a má k dokonalosti věru daleko, tolerována jako pěkná připomínka jeho práce. Neboť cílem nebylo nahrabat další dukáty, ale důstojně se rozloučit.

Příjemnou vzpomínkou je i track "Heaven". Podle zveřejněných informací jej Avicii napsal s Chrisem Martinem z Coldplay už před pěti lety. Tehdy nakonec dostal přednost song "A Sky Full Of Stars", se kterým nakonec britská formace sbírala úspěchy po celém světě. Nová píseň tak nabízí tóny, které v roce 2014 švédský producent rádiovým producentům servíroval, nejvíce se v ní zrcadlí hit "The Nights". Ale jak bylo řečeno, cílem vydání nebylo nastolit nový směr v taneční hudbě, ale dát lidem to, čím Avicii potěšil nejvíce hudebních srdcí. Z čeho nejvíce mrazí v zádech, je refrén, ve kterém Chris Martin svým sametovým hlasem pěje: "Myslím, že jsem zrovna zemřel a odešel do nebe."

Tesknivou vzpomínkou je i videoklip v režii Levana Tsikurishviliho, s nímž nadaný Švéd natočil osm vizuálů. Ten poslední je nostalgický. Tsikurishvili dal dohromady soukromé záběry z cest slavného producenta po Madagaskaru, a nabídl tak fanouškům pohled, jaký by si přáli vidět i nyní. Tedy Tima Berlinga usměvavého, veselého a užívajícího si život.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY