Sabrage v klipu "Oceán" upozorňují na ochranu mořských želv

27.06.2019 15:17 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Julian Záhorovský o sobě dal před nedávnem vědět se svým sólovým projektem 10 Julian, ke kterému si odskočil ze své domovské kapely Sabrage. A právě s tou nyní (po úspěšném singlu "Skrytý city", který se objevil ve filmu "Po čem muži touží") vydává ambiciózní píseň "Oceán" s mottem "Za zády minulost, v očích budoucnost". Skladba pojednává o svobodě, životě a překonávání hranic.

V podobném duchu je laděný i videoklip. Mimo jiné upozorňuje na ochranu ohrožených mořských želv. Hlavní hrdinkou je malá želvička, která se po vylíhnutí musí dostat do moře. Režie snímku se ujal Tomáš Krejčí. Záběry propůjčil přírodovědec a dokumentarista Petr Jan Juračka, jehož fotografie se dostaly i do časopisu National Geographic. "Po nahrání písně 'Oceán' jsme dlouho přemýšleli, jaký klip k ní vlastně natočit. A jelikož rádi spolupracujeme se zajímavými lidmi z Pardubic, napadlo nás oslovit kamaráda Petra Jana Juračku, který procestoval svět od K2 až po USA. Zastihli jsme ho ve chvíli, kdy dokončoval práci na dokumentu o ochraně želv na ostrovech v Indonésii," prozradil baskytarista Ladze.

Klip je tak plný čistých záběrů na panenskou přírodu, které prostupují siluetami muzikantů. Na české poměry je to poměrně inovativní, z globálního pohledu už jsem to někde viděla - patrně inspirace Coldplay. Po hudební stránce skupina přičichla k popu a modernímu soundu. Ve výsledku je to příjemná, chytlavá píseň s pěkným, propracovaným vizuálem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY