Aviciiho "Tough Love" je dokonalou mileneckou rozpravou

05.06.2019 16:18 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Už při psaní této písně vyřkl údajně Avicii myšlenku, že musí být duetem. A to nejlépe duetem dvou osob, které jsou partnery i v reálném životě. Jeho přátelé a letití spolupracovníci se proto rozhodli tuto nevinnou poznámku přetavit v realitu.

Když rodina svolala všechny, se kterými pracoval těsně přes svou smrtí, byla mezi nimi i producentská dvojice Vargas And Lagola, která už s Aviciim stvořila pěknou řádku hitů v čele s "Hey Brother" nebo "Without You". Zpěvu se ujal jeden z dvojice Vincent Pontare, a aby Aviciiho vůle byla opravdu naplněna, pozval si svou choť, švédskou zpěvačku Agnes, kterou všichni, jež chodili na sklonku minulé dekády na diskotéku, musí znát díky jejímu songu "Release Me".

Tento milostný duet je však něco, co se z Aviciiho tvorby dost vymyká. Byli jsme zvyklí, že koketoval s country, ale zvuky orientu jsou v jeho tvorbě velkým překvapením a také ohromným osvěžením. Zvuk indického sitáru a dalších nástrojů je opravdu něco, co ještě komerční taneční hudba nenabízela, a je nesmírná škoda, že už si nikdy neposlechneme všechny jeho plány a kombinace, které nosil v hlavě. Pochvalu zaslouží i manželská dvojice, která songu dodala náboj a uvěřitelnost, že jde o milostnou rozpravu dvou osob.

Jediné, co píseň úplně nepodpořilo, je videoklip. Taneční umění v něm vyobrazené je jistě bez chybičky, ale přece by jí pomohlo něco mnohem nápaditějšího a možná i indického, aby ta atmosféra byla dokonalá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY