Tool v srpnu ukončí čekání na novou desku

15.05.2019 18:54 - Ondřej Kocáb | foto: archiv kapely

Kalifornská rocková formace Tool má pro své fanoušky další dobré zprávy. Po oznámení velkého turné, v rámci kterého se po třinácti letech vydá i do Prahy, se dočkáme i její páté studiové desky, v což možná spousta příznivců již ani nedoufala. Novinka vyjde 30. srpna a je dost možné, že pár čerstvých kousků zazní i 4. června v O2 areně.

Tool nikdy nebyli kapelou, která by fanouškům předkládala aktuality nějak často. A když se navíc koncem minulého roku její členové vyjádřili, že proces vzniku nové nahrávky je doslova na nule, nikdo rozhodně nemohl čekat tak brzkou změnu. Parta kolem Maynarda Jamese Keenana na album upozorňovala za poslední roky již několikrát, nástupce "10,000 Days" však nakonec vyjde po třinácti letech.

Hned o dvě nové písně se Američané podělili minulý týden na festivalu Welcome to Rockville. Skladby "Descending" a "Invincible" následně tvořily setlist i na dalších zastávkách jejich U.S. Tour. Je tedy pravděpodobné, že se jich dočkají i čeští fanoušci. Vstupenky na koncert v O2 areně jsou stále dostupné v síti Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY