Oceán pokřtil desku "Femme Fatale" na lodi

13.05.2019 11:03 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Loňské album formace Oceán "Femme Fatale" potvrdilo, že si skupina upevňuje svou pozici a má stále co říci, byť už bez Petra Muka. Její novodobá tvorba se posouvá správným směrem, a tak svoji druhou desku pokřtila stylově na lodi Cargo Gallery.

Live: Oceán

místo: Cargo Gallery, Praha
datum: 11. května 2019

Skupina Oceán v pozměněné sestavě vloni vydala druhé album "Femme Fatale", které bylo poprvé pokřtěno již v ostravském klubu Barrák. Na křest se vším všudy se však čekalo až na Prahu. Českobudějovická formace si pro tuto příležitost vybrala Cargo Gallery na smíchovské Náplavce. Velmi ucházející vybavenost lodi včetně jejího okolí křtu zásadně prospěla.

Oceán
© facebook interpreta
V Praze poprvé ve velkém došlo na položky z aktuální nahrávky "Femme Fatale" - "Loď zázráků", "Koření", "A vyjdi ven", "Kříž a plán" a jiné. Temné songy se umně propojily s těmi z předcházející kolekce "Ve smíru" i se silně očekávanými starými hity, které za dob největší slávy Oceánu zpíval zesnulý Petr Muk.

Jitka Charvátová se jeho písní zhostila tradičně s pokorou. Ačkoliv vždy přináší do starší tvorby kus sebe a nesnaží se Muka kopírovat, zřejmě vždy bude těmto skladbám něco chybět. Jsou zkrátka provázány vzpomínkami na kultovní skupinu, které těžko někdo odstraní.

Naopak kousky z posledních dvou počinů "Ve smíru" a "Femme Fatale" zpěvačce absolutně patřily, neboť stála i u jejich zrodu. Aktuální nahrávka dostala ten večer náležitý prostor a fungovala nadmíru skvěle - atmosféricky. Potvrdila tak svou důležitou pozici ve tvorbě skupiny.

Během křtu se na pódiu objevil i producent obou posledních alb Armin Effenberger nebo obchodní ředitel Warner Music Czech Republic Ladislav Kolman. Přítomny byly také původní vokalistky Shalomu Míša Klimková a Jana Badurová (nezbytně při songu "A vyjdi ven"). Slušná divácká účast s bouřlivým aplausem napomohla vydařené atmosféře celého vystoupení a utvrdila formaci i všechny příchozí v tom, že má smysl pokračovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY