Společné turné Mayhem a Gaahl's Wyrd se v listopadu zastaví v Praze

13.05.2019 09:39 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Temný metal nemůže mít ideálnější kulisu, než je pošmourné listopadové počasí. Načasování si tak dvě extrémně metalové veličiny, které se rozhodly spojit své síly na společném turné, vybraly skvěle. Mluvíme o pionýrech black metalu Mayhem a Gaahl's Wyrd, novém projektu bývalého frontmana Gorgoroth. Jejich dvacetizastávkové evropské turné, na němž je doprovodí temně elektroničtí Gost (mimo jiné jedna z akvizic letošního festivalu Brutal Assault), se zastaví i v Praze. Do kalendářů pišme datum 15. listopadu a místo Meet Factory v Praze.

Norové Mayhem patří k těm kapelám, které pomáhaly tvořit black metal. Pojí se s nimi však i značné kontroverze - vznáší se kolem nich temný opar v podobě sebevražd, vražd i vlny vypalování kostelů, která Norsko zasáhla v první polovině devadesátých let. V Praze nehráli dlouhých devět let, bude to tak bezpochyby návrat ve velkém stylu.

Gaahl's Wyrd jsou oproti předchozí skupině v podstatě nováčci. Tedy alespoň pod tímto jménem. Jejich frontman Gaahl si udělal jméno u neméně kontroverzních Gorgoroth, později působil ve formacích God Seed či Trelldom. Jeho aktuální projekt sice neopouští extrémně metalové kontury, pohybuje se však ve vodách o něco zamyšlenějších. Ty umožňují vůdčí personě ukázat i jiné vokální rejstříky, než je pro ni typický frenetický growl. Na svém kontě mají Gaahl's Wyrd zatím živé EP, debutové album "GastiR - Ghost's Invited" vychází na konci května.

Vstupenky jsou k dispozici online na webových stránkách pořadatele Obscure Promotion.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY