Kdo se letos utká o REC.stage? Představujeme vám první trio nominovaných

07.05.2019 11:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Také v letošním roce se mohli nadějní interpreti přihlásit do talentové soutěže REC.stage, pokusit se zaujmout porotu, a vyhrát tak účast na předních českých festivalech. Z osmičky nejlepších nyní máte možnost vybrat tři, se kterými se setkáte na festivalových pódiích.
Soutěž o účinkování na REC.stage Čistého festivalu jsme vám již představili. A abyste měli volbu během hlasování snadnější, představíme vám postupně všech osm nominovaných, kteří se dostali do úzkého výběru poroty. Připomeňme, že vítězové soutěže si zahrají na REC.stage předních českých festivalů Colours Of Ostrava, Rock for People a Sázavafest, a navážou tak na loňské vítěze Monna, Teepee a Mala Ruckus. I letos je portfolio užší nominace plné talentovaných muzikantů, a proto vám nyní v prvním dílu krátké série představujeme brněnskou indie formaci Where Are We Now, funk-rockový projekt Electric Lady z Plzně a mladého zpěváka s exotickým jménem Sofian Medjmedj.

Where Are We Now

Identity Card

Místo narození: Brno
Styl: indie
Diskografie: EP "Ride Away", 2019

Brněnská parta Where Are We Now, která pod tímto názvem vystupuje od roku 2017, pochází z Brna a venku má čerstvě pět nových písní vycházejících na debutovém EP "Ride Away". Jejich styl není snadné zaškatulkovat, a to i díky osobitému černošskému zpěvákovi, který si říká Lucky. Ten se k formaci přidal teprve minulý rok, volba to však byla zdařilá, neboť právě jeho silný soulový hlas skvěle rezonuje s energickými kytarami a rytmikou zbytku kapely. Již debutový singl z loňského roku "California" ukázal její ohromnou muzikálnost a talent tvořit moderní, barvitou a nápaditou hudbu, která dalece přesahuje hranice domácí scény.


Electric Lady

Identity Card

Místo narození: Plzeň
Styl: funk rock
Diskografie: "Electrical", 2015

Tereza Rays založila projekt Electric Lady v roce 2013, po ukončení čtyřletého působení u skupiny Rubiano. Právě ona je srdcem, duší i výhradním autorem hudby a textů tohoto funk-rockového tělesa. A na první úspěchy nemuseli jeho členové dlouho čekat. V roce 2013 zvítězili v talentové soutěži Blues Aperitiv, hned následující rok zahajovali festival Blues Alive na hlavním pódiu. Zkušenosti se frontmanka Tereza rozhodla nasbírat i za oceánem - společně s americkým producentem a bubeníkem Kirkem Covingtonem pod vlivem jazzu, bluesu a rocku započala nahrávání debutového a ve výsledku velmi zdařilého alba "Electrical".


Sofian Medjmedj

Identity Card

Místo narození: Praha
Styl: pop
Diskografie: žádná

V poslední době domácím éterem rezonuje exoticky znějící jméno Sofian Medjmedj. Jméno, které rozhodně nepřehlédnete, zdědil mladý zpěvák po otci s alžírskými kořeny. Nezvyklý je také jeho umělecký start: po výhře v soutěži pořádané společností Vodafone Je to v tobě nahrával společně s Benem Cristovao svůj první singl "TV Shows" rovnou v legendárním studiu Abbey Road. Následně se zalíbil Lukáši Chromkovi, který mu produkoval další singl "Čekám na zázrak". Letos by měl Sofianovi vyjít debut, na který láká také čerstvou novinkou v rytmu moderního popu a R&B "To tě to baví?".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY