Khoiba představí novou desku již tuto středu v pražském klubu MeetFactory

15.04.2019 10:54 - Jaroslav Hrách | foto: Libor Galia / MeetFactory

Třetí, eponymní deska Khoiby je hlubokým ponorem do společného světa Emy Brabcové a Filipa Míška. Může evokovat pocity dvojakosti, je obnažená i zahalená, brutální i jemná, rozrušující i zklidňující, obsahuje naději i beznaděj, je plná odstupu i spojení, zákoutí a vrstev, do kterých se dá zapadnout. Více o ní si můžete přečíst v naší recenzi.

"Udělali jsme takového 'neučesaného hlavonožce'," říkají Ema a Filip. Není důležité, s jakými přísadami elektronické hudby skupina právě pracuje, podstatné pro ni je odnést si pocit, i když vám z něj nemusí být příjemně. Riskujete totiž, že se dotknete něčeho opravdu citlivého. "Jdi dolů pod těch osm roztažených nohou, vzdej se svého strachu a rozžehni okolo sebe oheň," vzkazuje dvojice. Klíčem k pochopení je otevřenost vlastních emocí. Cesta nepodmíněná návratem bývá zpravidla omamná. "Pojď s námi, měl bys jít," zpívá se v jedné z nových písní. Zastavte společně s Emou a Filipem čas...

Kromě nich se na pódiu MeetFactory objeví také Čáry života, držitelé Ceny Apollo za rok 2018. Jan Boroš začal skládat věci jako Mirror Kate, později se s Fiordmoss přestěhoval do Berlína, kde založil nový projekt. "Čáry jsou deníček a každá písnička je o někom, koho znám nebo koho jsem potkal," říká o něm.

Společný koncert Khoiby a Čáry života se uskuteční ve středu 17. dubna v pražském MeetFactory. Vstupenky si můžete zakoupit za 290 Kč přímo na prodejně klubu nebo například na stránkách GoOut.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY