Support Lesbiens natočili klip k "Hazardérovi" na křtu. Zpívají v něm o uličníkovi v každém z nás

06.04.2019 16:41 - Josef Martínek | foto: Anna Hladká

Support Lesbiens připomínají loňskou povedenou desku "Glow", co to jen jde. Po čtyřech singlech v angličtině, z nichž každý se probojoval na přední příčky zdejšího rádiového žebříčku, došlo i na jedinou česky zpívanou skladbu "Hazardér". Otextoval ji Xindl X a klip vznikl v únoru na křtu zmíněného alba v pražském klubu Doupě. Pro kapelu jde o její vůbec první koncertní videoklip.

Je dobře, že až bude skladba znít z éteru, jejímu obsahu porozumějí i posluchači, kteří angličtinou nevládnou. Právě text je totiž vedle výrazné melodiky její silnou stránkou. Pojednává o člověku, který k životu přistupuje tak trochu jako hazardní hráč. Své vyvolené nemůže slíbit, že jí nebude po nocích řvát pod okny ani že se neporve v baru. "Když po nocích půjdu hrát, tebe nevsadím, ač jsem hazardér, s tebou přece zvládnu žít bez her," ujišťuje však. Není to krásné?

"Všichni máme v sobě uličníka, všichni nějakým způsobem zlobíme, někdy se utrhneme ze svých (pomyslných) řetězů. Ale naší hlavní přirozeností je konat dobro, víme, že je to správné. 'Hazardér' je píseň o člověku, který se nesnaží svoje přestřelky omlouvat, ale za ctnosti srdce a ty, které miluje, by obětoval všechno," objasňuje zpěvák Dušan Marko.

Skupinu můžete v létě vidět i na mnoha festivalech. Ta navíc slibuje, že aktuální singl nebude poslední - z alba "Glow" prý vyjdou ještě minimálně dva.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY