Czech It v "Letters" hledají lásku a lék proti samotě

04.04.2019 15:23 - Hana Bukáčková | foto: Jirka Šamlot

Kapela Czech It na podzim odjela turné s Pekařem, obsadila třetí místo v kategorii Objev roku ankety Žebřík, dostala Divokou kartu hudebních cen Evropy 2 a dále stoupá výš. To vše se odrazilo do videoklipu k písni "Letters", kterou napsal frontman formace Daniel Marczell.

Režie se ujal Ondřej Soukup. Děj zasadil do Londýna. "Máme Londýn hodně rádi. To město má pro nás zvláštní kouzlo a jeho atmosféra nám skvěle zapadala do našeho klipu," nechal se slyšet. Natáčení probíhalo v březnu a do hlavních rolí příběhu byly obsazeny dvě děti - Julie a Lukáš. "Chtěli jsme ten věčný příběh o lásce, o tom, že nikdo nechce být úplně sám, o hledání toho druhého a o cestě za ním umocnit obsazením dětí do hlavních rolí. Ta dětská láska je jiná. Je čistá, nezkažená, nepřetvarovaná… A to jsme chtěli, aby bylo z klipu cítit," doplnil ho Marczell.

A cítit to opravdu je. Pěkně zpracované video, které vybočuje z videografie skupiny svým příběhovým a hereckým zpracováním, podtrhuje jasné poselství jeho tvůrců výborně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY