Moby vydal nové album. Je zdarma a bude se vám u něj hezky usínat i meditovat

21.04.2019 16:41 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

To, že je americký hudebník Moby v produkci nového materiálu velmi plodný, dokázal v minulosti již několikrát. Za poslední tři roky vydal například hned čtyři alba, to poslední s názvem "Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt" vyšlo loni v březnu. Nyní do své diskografie přidává další položku.

Moby - Long Ambients Two
© facebook interpreta
Vše začalo v roce 2016. Tehdy dostal nápad vydat kolekci minimalistické ambientní hudby. Jedenáctiskladbovou kolekci "Long Ambients 1: Calm. Sleep." s celkovou stopáží více než čtyři hodiny natočil rodák z New Yorku původně pro sebe a využíval ji při odpočívání, meditování nebo když nemohl usnout. Následně se rozhodl ji nabídnout svým fanouškům zdarma, a jak se ukázalo, šlo o dobrý tah. Na Spotify songy přesáhly devět miliónů přehrání a kompletní album si bezplatně stáhlo přes půl milionu fanoušků.

Nyní je tu jeho volné pokračování pojmenované "Long Ambients Two", které přináší dalších šest meditativních kusů. Ten nejkratší má stopáž kolem sedmadvaceti minut, nejdelší celých sedmačtyřicet minut. Moby se uchýlil ke stejnému způsobu distribuce jako v případě první části, novinka je tedy opět kromě streamu k dispozici i ve formátu mp3 ke stažení zdarma. Oba dva díly si můžete pořídit zde, pokud vám stačí poslech, využijte video pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY