Ava Max je v "So Am I" tak neoriginální, až je to vlastně pěkné

15.03.2019 08:47 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Kromě čisticího prostředku na sprchové kouty si Ava Max říká i americká zpěvačka, která bombarduje náš rádiový éter svým hitem "Sweet But Psycho". Ten není sice nějak zvlášť novátorský, ale rozhodně zaujme svým libozvučným textem a jako startovací song, zdá se, uspěl, a to nejen v České republice. Blondýna se značně asymetrickým střihem vlasů se nyní pokouší navázat na úspěch singlem "So Am I", ke kterému vyšel i skotačivý videoklip.

Sice je to už ohrané - pořád někoho s někým srovnávat, ale nedá se nic dělat: vliv ostatních umělců je ve videu poměrně markantní. Školní prostředí například ihned evokuje průlomový klip Britney Spears. Akorát "So Am I" je už spíš pro žáky vyšších ročníků, žádné nevinné copaté holčičky tu nečekejte. Sama píseň, která hitový potenciál rozhodně má, připomíná "Primadonnu" od Mariny. A když už srovnáváme, tak se nejde ubránit pocitu, že snad Bebe Rexha, Rita Ora a možná i Dua Lipa chodily s Avou Max do stejné školy - tak jsou si podobné. Mimochodem všechny jmenované zpěvačky (kromě Britney) mají stejně jako Ava balkánský původ. Se nám tady ta balkánská děvčata nějak rozmnožila.

Vraťme se ale k vizuálu. Je to v zásadě neškodný, energický snímek s pěknými kostýmky a choreografií, ničím nevybočující ze šablony pro mainstreamové popové video. Díváme se, jak můžeme, ale to video je tak školometské, že tomu nejde ani nic moc vytknout. Snad jen zamrzí, že se klip více nespojil s textem písně, která má jakž takž nějaké to poslání, které by se dalo nápaditě zpracovat. My jen doufáme, že se někde objeví nějaké to behind the scene video. Náramně by nás totiž zajímalo, jak to, že zpěvačce při tanečku neprdly ty upnuté lesklé kalhoty a jak vůbec dokáže tančit v takových nepraktických botách, ve kterých bychom si my ani nedošly/i o dvě patra níž pro rohlíky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY