Kabinet MÚZ poctí svým koncertem hvězdní The Telescopes

14.03.2019 16:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Brněnský Kabinet MÚZ poctí 17. března svojí navštěvou hvězda světového formátu, britská kapela The Telescopes. Dokonalou atmosféru celé akce doplní ostravští At Bona Fide a Persian Flaw z Blanska. Vstupenky lze zakoupit zde.

The Telescopes (UK)

Jen málokdy se k nám dostane kapela, která by stála přímo u zrodu trendu světového významu. V případě The Telescopes (na snímku) z britského Burton Upon Trent o tom není pochyb. První vydanou nahrávkou kapely byla v roce 1988 splitka s legendárním shoegazem "Loop", po vydání debutu "Taste" se o jejich druhou, eponymní desku postaral label Creation Records (My Bloody Valentine, Slowdive atd.). Takovými referencemi se příliš mnoho kapel opravdu pochlubit nemůže. The Telescopes oproti svým stájovým kolegům spíše než k popu pokukovali ke space rocku a psychedelii, a tak zůstali v nástupu shoegaze vlny bohužel v druhé řadě. Po vydání alba na Creation se kapela rozpadla - ale jenom aby se v roce 2002 po deseti letech nečekaně ohlásila s novou deskou "Third Wave". Start na druhý pokus kapele vyšel lépe a na únor 2019 je naplánované vydání již desátého alba s názvem "Exploding Head Syndrome". Původní psychedelické vlivy v čele se Spacemen 3 zůstávají v hudbě The Telescopes zachovány, kapela se ale stále více posouvá k vlastnímu noisovějšímu, hutnějšímu, temnějšímu lo-fi soundu. Koncert v Kabinetu bude ideální příležitostí vidět kapelu, která byla při tom, když se tvořily dějiny rockové hudby devadesátých let a stále má přesvědčivě co říct.

At Bona Fide

Těžko si představit příhodnější kapelu k The Telescopes, než jsou At Bona Fide. I oni se inspirovali táhlým droneovým zvukem shoegaze kapel, ale i oni namísto sladkých zasněných melodií sází raději na noiseový narkotický trans. Hluková katedrála made in Ostrava.

Persian Flaw

Blanenští rockeři Persian Flaw otevřou večer sérií zamlžených garážových vypalovaček, které zahřeje srdce fans kapel, jako jsou Black Rebel Motorcycle Club nebo The Jesus And Mary Chain.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY