Milan Urza představí naživo svůj sólový debut

02.03.2019 16:19 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Hudebník Milan Urza stojí hned za několika úspěšnými projekty. Od roku 1998 působí coby zpěvák, kytarista a jeden z hlavních tvůrců v undergroundovém uskupení První hoře, se kterým vyhrál dokonce Cenu Anděl za album "Lamento". Zatím posledním počinem této formace je dva roky stará, oceňovaná nahrávka "Křehký mechanismus pozemského štěstí". Nyní kapela po dočasném odpočinku ohlásila na červen návrat na koncertní pódia i zbrusu nové písně.

A do doby, než První hoře plně obnoví své aktivity, se fanoušci dočkají sólového debutu jejich zpěváka Milana Urzy. Ten již během minulé pauzy Prvních hoře nahrál se svým spoluhráčem Robertem Rajsem kladně přijatou folkovou desku "Velká derniéra", a to pod hlavičkou Kaspar Melichar.

Nyní se rozhodl vydat album pouze pod svým jménem. Nové skladby premiérově představí již 9. března v Café Letka, kde ho doprovodí kytarista Prvních hoře Jiří Hes. Ten doprovodí i písničkářku se sametovým hlasem Petru Hesovou, která rovněž předvede něco ze své sólové tvorby, připomínající Joan Baez nebo Suzanne Vega. Sám Urza své novinkové skladby popisuje jako "melancholické i potutelné folkové písně, tentokrát říznuté porcí jižanského country". Název ani datum vydání sólového alba nejsou známy, ale není pochyb, že v Café Letka se o debutu fanoušci leccos dozví.

Vstupné je do klobouku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY