Record Store Day se blíží, rarity chystají Queen i Foo Fighters

01.03.2019 14:23 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Svátek hudebních krámků je za dveřmi. Nastal tak nejvyšší čas zveřejnit, které nahrávky letos 13. dubna Record Store Day vyšle do světa ve velmi limitovaných nákladech. Od věcí, co nikdy na vinylech nevyšly, přes covery až po nové spolupráce napříč žánry. Ve zveřejněném seznamu jsou počiny od jmen jako Foo Fighters, Queen, Elvis Costello, The White Stripes a dalších.

Velký prostor byl letos věnován 3palcovým deskám. Third Man Records Jacka Whitea nabídne singl každého jeho projektu - nechybí sólovka "Love Interruption", "Candy Cane Child" od The White Stripes ani The Raconteurs a The Dead Weather. Polovina Queen se tentokrát spojila s Taylorem Hawkinsem, aby společně dokončili skladbu "Holy Man", původně napsanou Dennisem Wilsonem z Beach Boys. Courtney Barnett se podělí o zcela nový singl "Everybody Here Hates You" a Foo Fighters opráší jednu z prvních písní "Big Me".

Fanoušci živých nahrávek mohou ocenit koncert Pearl Jam, letošních ambasadorů "RSD", z jejich domovských Easy Street Records z roku 2005. Vůbec poprvé vyjde na vinylu i živák "The Black Parade Is Dead" od My Chemical Romance nebo "Woodstock 1994" od Green Day. Příznivce folk rocku potěší taktéž sedm doposud nezveřejněných skladeb Jeffa Buckleyho nazvaných "In Transition". Kompletní seznam songů najdete na oficiálních stránkách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY