The Shabs ohlašují singlem "Can You Hear Us at the Back" nové album. Představí ho i v Česku

08.02.2019 07:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Jihoafrická folk punková úderka The Shabs se vrací. Před pár dny vypustila do světa lyric video k pilotnímu singlu z chystaného alba, následovat bude turné, které muzikanty zavede i do České republiky.

Nová deska ponese název "Can You Hear Us at the Back" a vyjde 1. března. První singlovou ochutnávkou z ní se stala titulní píseň, k níž formace z Kapského Města nechala natočit animované lyric video plné nostalgie. Na svědomí jej má basák Ryan McArthur, animaci obstaralo Studio Bolland. "Text je vytvořen ze samolepek odkazujících na skupiny (většinou punkové kapely z 90. let), které jsme milovali, ke kterým jsme vzhlíželi a které jsme jako teenageři napodobovali," popisují snímek, který je poctou těmto bandům, hudebníci.

Samotná píseň pak podle jejich slov popisuje dvojsečnost muzikantského povolání a zdůrazňuje okamžiky, které běžný smrtelník mnohdy nevnímá.

The Shabs podpoří vydání nového počinu koncertním turné, které je zavede i do Evropy, konkrétně do Německa, Rakouska, Švýcarska a také Česka. Mezi 10. a 17. březnem u nás odehrají celkem sedm koncertů.

České zastávky turné The Shabs:

10. března - Pub U Dvou přátel, Brno
12. března - Anděl Music Bar, Plzeň
13. března - U Zlatého lva, Tábor
14. března - Klub 007 Strahov, Praha
15. března - U Strejčka, Nymburk
16. března - MC Fabrika, České Budějovice
17. března - Na Ostrově 1415, Strakonice



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY