Domácí žebříčky hypnotizují dlouhodobí miláčci českého publika - Imagine Dragons a Queen

07.02.2019 09:58 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Šestý triumf zdobí Queen v českém albovém žebříčku se soundtrackem filmového hitu "Bohemian Rhapsody". Rádia sice na prvním místě hlásí změnu, vedoucí postavení si ale nárokuje kapela, která je už na přízeň zdejších fanoušků i dramaturgů zvyklá - Imagine Dragons.
Imagine Dragons - Bad Liar
© facebook interpreta
RÁDIA - Už minulý týden jsme v komentáři psali, že oblíbenci českého publika se moc nemění. Vítězství Imagine Dragons v rádiovém žebříčku to tento týden potvrzuje. Dan Reynolds se svými parťáky tentokrát uspěli se singlem "Bad Liar". Před týdnem byli druzí, tentokrát už konkurenci nenašli. Kdo čte tuto rubriku pravidelně, správně tuší, že o skupině bude řeč ještě v albové části hitparád.

Daří se i The Faim, partičce z australského Perthu. Ta minulý týden sdělovala, že "Summer Is A Curse", ze čtvrté pozice, nyní si dvojkou vylepšuje dosavadní maximum. Naopak minulá vítězka Ava Max si lehce pohoršila, aktuálně patří jejímu hitu "Sweet Bux Psycho" bronzová příčka.

V první desítce se toho jinak děje velmi málo. Bodují v ní stálice jako Dean Lewis, George Ezra, Mirai nebo LP. Všichni zmínění už v některém z minulých kol stanuli na medailových pozicích a oblibu si jejich hity drží dlouhodobě. Naopak premiérově vykročili mezi elitu irští Kodaline s písní "Hide And Seek". Ze sedmapadesátky si to namířili na číslo deset.

Rádi bychom vám nabídli i obvyklý přehled novinek. To by ovšem pánové a dámy z rádií nejdřív museli nějaké nasadit. V celé první stovce tentokrát bohužel žádnou nenacházíme.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Imagine Dragons - Bad Liar
  2. The Faim - Summer Is A Curse
  3. Ava Max - Sweet But Psycho
  4. Dean Lewis - Be Alright
  5. George Ezra - Shotgun
  6. Mirai - Chci tančit
  7. Dynoro & Gigi D'Agostino - In My Mind
  8. Xindl X - Dřevo
  9. LP - Girls Go Wild
  10. Kodaline - Hide And Seek


    Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack)
    © facebook interpreta
    ALBA - Sesadil už někdo konečně Queen z čela albové hitparády? Hádáte správně - nesesadil. "Bohemian Rhapsody" je zkrátka držák. Freddie Mercury & spol. přidávají šesté vítězství, navíc stejně jako minulý týden podpořené stříbrem výběrovky "Greatest Hits". Aby toho nebylo málo, do Top 10 se vrací další kompilace "Platinum Collection". Ta celkový úspěch kapely podtrhuje sedmým místem.

    Ani na dalších příčkách nepotěšíme příznivce změn. V první pětici se žádná neudála. Bronz tedy obhajují Čechy milovaní Imagine Dragons s "Origins", čtyřku nadále okupuje hip-hopový label Milion+ s "Krtek Money Life" a pětka se stala pravidelným útočištěm pro dvojici Lady Gaga a Bradley Cooper s "A Star Is Born".

    Nejúspěšnější novinka týdne se ukrývá na šestce. Rockeři Bring Me The Horizon z britského Sheffieldu se do naší první desítky prokousali poprvé ve své kariéře, ještě s minulou řadovkou "That's The Spirit" jim patřilo nejvýše jednadvacáté postavení. Aktuální deska "amo", shodou okolností v jejich diskografii také šestá, slaví úspěch i v zahraničí, v Británii vystoupala až na samotný vrchol hitparády. Připomeňme, že BMTH se v červenci ukážou na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

    A první desítka hlásí ještě jeden nový titul. Tentokrát jde o již čtvrté pokračování kompilační 2CD řady Supraphonu. Vydáváme se s ní do první poloviny sedmdesátých let. Výběr "Rock Line 1970 - 1974" zahrnuje celkem třicet šest skladeb, takže fanoušky dobové tvorby jistě potěší.

    Další novinky již startují hůře. Sedmačtyřicátý post zbyl na Backstreet Boys, kteří vydali desku "DNA" po šesti letech. V USA s ní byli první, ve Velké Británii sedmí, u nás se ale slavný boyband s novou hudbou moc nechytá. Přitom v červnu ji představí v pražské O2 areně. O deset míst níže se usadili Wanastowi Vjecy, kteří vydali reedici alba "Lži, sex a prachy".

    Top 10 - alba:
    1. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    2. Queen - Greatest Hits (Remastered)
    3. Imagine Dragons - Origins
    4. ▬ Milion+ - Krtek Money Life
    5. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    6. N Bring Me The Horizon - amo
    7. Queen - Platinum Collection
    8. Ed Sheeran - Divide
    9. N Různí - Rock Line 1970 - 1974
    10. Paulie Garand & KennyRough - DANK

      Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 5. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY