Chystaný film o Davidu Bowiem bude na příkaz pozůstalých bez jeho muziky

06.02.2019 11:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ne všechny připravované snímky či dokumenty o zesnulých rockových legendách mají na růžích ustláno. Životopisný film "Stardust" o Davidu Bowiem kupříkladu vzniká bez jakékoli konzultace s umělcovou rodinou, což nezůstalo bez odezvy.

Bowieho syn Duncan Jones tak zakázal použít hudbu svého otce v připravovaném titulu hlavně z výše uvedených důvodů. Navíc se mu projekt celkově nelíbí. "Jestli chce někdo vidět životopisný film o Bowiem bez jeho hudby a bez požehnání rodiny, bude to jen a jen na něm," napsal na svůj Twitter a dodal: "Kdyby to chtěl udělat Peter Ramsey se svým týmem jako animovaný film, byl bych daleko šťastnější."

Právě Ramseyho a Neila Gaimana by Jones viděl na režisérské stoličce dokumentu o Davidu Bowiem nejraději. Realita je však taková, že snímek "Stardust" režíruje Gabriel Range a hlavní roli svěřil Johnnymu Flynnovi. Bowieho manželku si zahraje Jena Malone a děj se bude odehrávat hlavně v čase první cesty do Ameriky a období Ziggyho Stardusta. Scénář napsal Christopher Bell, produkci mají na starost Paul Van Carter, Nick Taussig a Gabriel Range. Natáčet by se mělo začít v červnu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY