Festival Spectaculare startuje na Valentýna a láká nejen na Jona Hopkinse

04.02.2019 10:49 - Dan Hájek | foto: Domino Records

Šestý ročník festivalu Spectaculare se na různých místech v Praze uskuteční od 14. února do 3. dubna a zahrnuje několik koncertů, tanečních představení nebo filmových projekcí (letos třeba snímky "B-movie" s podtitulem "Lust & Sound In West-Berlin 1979-1989", "Beautiful Noise" nebo svérázný dokument o kapele Pulp "A Film About Life, Death And Supermarkets"). Jak jsme již informovali, mezi prvními potvrzenými jmény byl Luke Howard, Peter Gregson nebo Apparat, který v Praze představí své nové album "LP5".

Středobodem celého programu bude vystoupení Jona Hopkinse. Ten se do Prahy vrací po pěti letech a představí loňskou desku "Singularity". Forum Karlín jej uvítá 9. března a společnost mu budou dělat projekt Indian Wells a pražští Bratři. Za Indian Wells stojí producent Pietro Ianuzzi, ten ve své tvorbě spojuje roviny ambientu, glitche a abstraktní hudby. Po live setech bude večer pokračovat s dýdžeji Not Tonight, Slater a Josefem Sedloňem. Milovníci fields recordings určitě nevynechají společné vystoupení dvojice Rafael Anton Irisarri a Simon Scott, kteří 20. března obsadí pražský prostor Camp.

Prganizátoři přehlídky i letos nachystali tři speciální showcase večery, tentokráte věnované labelům Erased Tapes, Gondwana a Project: Mooncirle. Ve středu 20. února se ve Futurum Music Baru představí zástupci Project: Mooncirle - ruský elektronicko-akustický projekt Long Arm, talentovaný berlínský producent TakeLeave a americký downtempo projekt KRTS. Erased Tapes jsou stálicí, ve své již třetí prezentaci 28. února v Paláci Akropolis vsadí na nové desky Daniela Brandta "Channels" a Davida Allreda "The Transition". Ve čtvrtek 21. března v divadle Archa vystoupí skladatel, kontrabasista a producent Phil France, neo-soulový kvartet Noya Rao a elektronicko-jazzové duo Sunda Arc - ti všichni patří do stáje Gondwana.

Festival zahájí svůj letošní ročník 14. února v Divadle Komedie tanečním představením Benjamina Betranda "Rafales". Poté bude následovat dýdžejský set Never Sol. Kompletní program naleznete na oficiálních stránkách akce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY