Na internet unikly údajné výsledky Grammy. Mezi vítězi je Cardi B nebo Lady Gaga

31.01.2019 18:43 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Na začátku tohoto týdne unikla na internet údajná listina vítězů letošního ročníku Grammy Awards. Aspoň to tvrdí Twitter Main Pop Data, který ke svému příspěvku připojil také (již smazané) video s výsledky.

Mezi údajnými oceněnými v hlavních kategoriích by měla být Cardi B za nejlepší nahrávku roku "I Like It", Lady Gaga s nejlepším songem roku "Shallow" a o něco méně známější R&B zpěvačka H.E.R. s nejlepším albem roku "H.E.R." S prázdnou nemá odejít ani Taylor Swift za nejlepší popovou desku "Reputation".

Reakce Národní akademie hudebního umění a věd, která o výsledné podobě Grammy rozhoduje, přišla vzápětí. Ve vyjádření pro Billboard mluvčí organizace popřel jakoukoliv možnost, že by se do jejich databáze někdo naboural.

"K podobným informacím nemá nikdo přístup. Výsledky Grammy nejsou sdíleny ani mezi členy Akademie, ti se je dovídají teprve v den slavnostního ceremoniálu, kdy jména příjemců cen doručí v zapečetěných obálkách společnost Deloitte," sdělil. Dodal, že celou záležitost převzali do rukou právníci a že autoři pravděpodobného hoaxu se možná budou muset zpovídat ze svého činu před soudem.

Zda se skutečně jednalo o falešnou zprávu, či zda má Akademie na krku pořádný skandál, nám napoví už 10. únor, kdy se v Los Angeles 61. předávání cen uskuteční. Večerem bude provázet zpěvačka Alicia Keys. Nejvíce nominací obdržel Kendrick Lamar, který loni vydal vysoce hodnocený soundtrack k marvelovce "Black Panther".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY