Popová kometa Ava Max válí v českých rádiích, Queen slaví albový double

31.01.2019 18:58 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Queen pokračují v suverénním tažení českým albovým žebříčkem. Nejenže se "Bohemian Rhapsody" nadále vyhřívá na vrcholu, kromě toho má kapela ještě na druhém místě výběrovku svých největších hitů. Alespoň v rádiu došlo ke střídání stráží. Trojnásobnou šampionku LP nahradila Ava Max se "Sweet But Psycho".
Ava Max - Sweet But Psycho
© facebook interpreta
RÁDIA - "Singl 'Sweet But Psycho' byl před dvěma týdny nejhranější a možná ještě neřekl své poslední slovo," konstatovali jsme minulý týden v komentáři českého rádiového žebříčku. A taky že ano. Ava Max, nastupující popová hvězda, se tentokrát vrací na piedestal. Fanynka Mariah Carey a Whitney Houston už ovládla hitparády v sedmnácti zemích, včetně Velké Británie. A samozřejmě i naší zemičky.

Na stříbro poskočili Imagine Dragons. Ti před pár dny k songu "Bad Liar" vydali poměrně emotivní videoklip, ve kterém hraje hlavní roli tanec. Starým známým na stupních vítězů je George Ezra. Britský písničkář si se "Shotgun" pohoršil z druhého na třetí místo.

Výraznější posun zaznamenali australští poprockeři The Faim. Ze čtvrtého místa nám tvrdí, že "Summer Is A Curse". Přeskočili dokonce i minulou vítězku LP, která s "Girls Go Wild" tentokrát zakotvila až na čísle pět.

Z domácí tvorby v první desítce nadále zůstávají Mirai ("Chci tančit"), Lenny ("Home") a Xindl X ("Dřevo"). Výrazný vzestup vidíme na devatenáctém stupínku. Emma Smetana a Jordan Haj tam vyskočili se svým duetem "Lost & Found".

Co se novinek týče, sedmačtyřicátý řádek si pro sebe vyhradil Mikolas Josef, čerstvě nominovaný na Objev roku v Cenách Anděl. "Me Gusta" už vzbudila velký ohlas na internetu, uvidíme, jak se jí bude dařit v éteru. Sedmdesátý nejhranější je Sam Smith s "Dancing With A Stranger" a místo osmdesát devět vyfasovali Paulie Garand a Marcell zásluhou "Srdce z ledu".

O další novinku se postarali Lady Gaga a Bradley Cooper. Jejich duet "Shallow" už ve světě posbíral mnoho úspěchů, u nás mu dramaturgové dali šanci až nyní. Startuje na čísle devadesát jedna.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ava Max - Sweet But Psycho
  2. Imagine Dragons - Bad Liar
  3. George Ezra - Shotgun
  4. The Faim - Summer Is A Curse
  5. LP - Girls Go Wild
  6. Dynoro & Gigi D'Agostino - In My Mind
  7. Mirai - Chci tančit
  8. Lenny - Home
  9. Xindl X - Dřevo
  10. Tom Walker - My Way


    Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack)
    © facebook interpreta
    ALBA - Soundtrack "Bohemian Rhapsody" bere už páté prvenství. Je poslední? Nejspíš ne. Hudbě k filmovému hitu posledních měsíců totiž nejvíc šlape na paty jiný titul od Queen - "Greatest Hits". Výběrovka poskočila na stříbrný stupínek z minulé čtyřky. Je vidět, že zájem o hudbu Freddieho a spol. neuvadá, naopak spíše bobtná.

    Vedle Královny pozorujeme v Top 10 ještě jeden dlouhodobý fenomén - Imagine Dragons. Nejenže se loňská řadovka "Origins" nadále drží na bronzovém postu, ale ani předloňská "Evolve" se ne a ne hnout ze své sedmé příčky. Miláčci českého publika se zkrátka nemění.

    Medailové pozice naopak opustila společná deska labelu Million+. "Krtek Money Life" se z dvojky přesouvá na čtyřku. V první pětici nesmějí chybět ani Lady Gaga a Bradley Cooper. Rovněž hudba z filmu "A Star Is Born" se již stala hitparádovým bestsellerem.

    Novinek je v lednu tradičně pomálu. Padesáté místo si připisují Olympic se záznamem narozeninového koncertu z O2 areny "55". Až téměř na chvostu žebříčku startují Papa Roach. Jubilejní desátá řadovka amerických rockerů se jmenuje "Who Do You Trust?" a patří jí devadesáté první umístění.

    Top 10 - alba:
    1. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    2. Queen - Greatest Hits (Remastered)
    3. Imagine Dragons - Origins
    4. ▼ Milion+ - Krtek Money Life
    5. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    6. Ed Sheeran - Divide
    7. Imagine Dragons - Evolve
    8. David Guetta - 7
    9. Post Malone - beerbongs & bentleys
    10. Paulie Garand & KennyRough - DANK

      Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 4. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY