Na Eurovizi jedou Lake Malawi

28.01.2019 19:07 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Je rozhodnuto. V Eurovision Song Contest letos budou Českou republiku reprezentovat Lake Malawi. Porazili tak zbývajících sedm soutěžících. V pondělí to oznámili zástupci České televize.

Vítěze národního kola klání vybírali fanoušci a mezinárodní porota. Píseň "Friend of a Friend" Alberta Černého & spol. od nich dostala celkem 22 bodů, o druhé místo se s 18 body podělili Barbora Mochowa, Jakub Ondra a Pam Rabbit.

"Tohle je pro mě mega splněný sen. Předtím, než jsem se rozhodl přihlásit s písní 'Friend of a Friend', tak jsem si říkal, co vlastně se sebou chci dělat. Ale pak jsme se přihlásili a já jsem uviděl světlo na konci tunelu. Řekl jsem si, že by to mohla být cesta prorazit do světa," nezastírá nadšení Černý.

Jemu a celé jeho kapele budete moci držet pěsti 14. května. Ten den se v izraelském Tel Avivu představí první skupina semifinalistů a právě v té figuruje i jméno Lake Malawi. Druhé semifinále se uskuteční na tomtéž místě o dva dny později, finálový večer pak Eurovize zažije 18. května.

Pro příští ročník navíc národní kolo soutěže čekají velké změny. "Po mnoha letech dostanou diváci opět možnost sledovat finalisty národního kola v přímém přenosu a rovnou rozhodnout hlasováním o dalším reprezentantovi České republiky," uvedl kreativní producent Jan Potměšil a dodal: "Přímý přenos na ČT1 proběhne 28. ledna 2020, a proto je deadline pro přihlašování písní tento rok stanoven již na 30. června 2019. Je to obrovská příležitost pro všechny interprety, skladatele, kapely a další hudebníky, proto očekáváme velký zájem."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY