Yungblud se vrací do Prahy a není se čemu divit. V lednu to u nás pořádně rozjel

06.02.2019 17:50 - Jaroslav Hrách | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Krátce po návštěvě dvacetiletého rebela Yungbluda u nás bylo oznámeno další pražské vystoupení - uskuteční se v listopadu. Pojďme si připomenout, jaký byl lednový koncert ve smíchovském Futuru. Yungblud se postaral o nezapomenutelnou atmosféru a představil naživo celý svůj debut "21st Century Liability".

Live: Yungblud

místo: Futurum, Praha
datum: 23. ledna 2019
setlist: 21st Century Liability, I Love You, Will You Marry Me, King Charles, Psychotic Kids, Anarchist, Polygraph Eyes, Ice Cream Man, Medication, Loner, Kill Somebody, California, Tin Pan Boy, Die for the Hype, Doctor Doctor, Machine Gun (F**k the NRA)

Yungblud, Futurum, Praha, 23.1.2019 (fotogalerie)
© Vojta Florian / musicserver.cz
Pokud by Twenty One Pilots a Melanie Martinez měli dítě, byl by to Yungblud. Trefný komentář pod videoklipem "Psychotic Kids" naprosto přesně popisuje tvorbu teprve dvacetiletého muzikanta Dominica Harrisona z anglického města Doncaster. Yungblud volbou témat cílí na mladší posluchače a daří se mu to. Punc rozverného rebela, který zpívá o psychických problémech, mentálním zdraví, braní antidepresiv či pití bělidla, sem tam utrousí jízlivou poznámku na adresu starších generací, kritizuje vládu, ale nezapomíná ani na sebereflexi. Yungblud je prostě atraktivní, obzvlášť, když to všechno dělá s úsměvem na rtech.

Britský umělec se před rokem ukázal na velkých evropských festivalech a vystupoval i na slovenském Grapeu, kde pravděpodobně získal řadu českých fanoušků. Není proto divu, že lednový koncert, který se měl původně konat v Café v Lese, byl pro velký zájem přesunut do větších prostorů smíchovského Futurum Music Baru. A i tento prostor se Yungbludovi podařilo beznadějně vyprodat. Necelé dva týdny po vystoupení navíc bylo oznámeno repete, tentokrát už v pražském klubu Roxy, který pojme ještě víc návštěvníků.

Yungblud, Futurum, Praha, 23.1.2019 (fotogalerie)
© Vojta Florian / musicserver.cz
A jaký byl vlastně lednový koncert, který se uskutečnil v rámci tour k loňské debutové desce "21st Century Liability"? Inu, velmi vydařený. Svůj podíl na tom mají bezesporu fanynky a fanoušci, kteří byli celí bez sebe. Jen co Yungblud přiběhl na pódium, se po celém sále začalo rozléhat nadšené pískání a radostný křik. Stejně vřelá odezva následovala snad po každé odehrané skladbě. Ale není se čemu divit, Yungblud doslova sršel energií (a rozhodně to nebylo tím, že trpí ADHD). Neustále pobíhal po pódiu a byl prostě akční. Hecoval publikum frázemi jako: "Prague, scream!" Nepotřeboval žádné vizuály, stačil mu sympatický výraz a zápal. Jen ke konci show si vzal duhovou vlajku a různě s ní mával.

Yungblud, Futurum, Praha, 23.1.2019 (fotogalerie)
© Vojta Florian / musicserver.cz
Společně s kapelou odehrát celý svůj debut "21st Century Liability", který prokládal staršími peckami, ale i novinkami jako "Ice Cream Man" a "Loner" (druhá jmenovaná se dočkala rozšířeného a hezky vygradovaného konce). Songy jako "Die for the Hype" či "Anarchist" dokázaly zapálené fanoušky rozhýbat ještě víc (nechybělo ani koncertní klečení s bouřlivým výskokem publika). "Kill Somebody" si Yungblud střihnul pěkně akusticky a zpíval s ním celý sál.

Nebudu lhát, bavil jsem se hodně, i když jsem stál daleko od běsnících lidí. Kdo si Yungbluda nechal ujít v lednu, má teď jedinečnou příležitost sehnat si lístky na další pražský koncert, který mladý rebel odehraje 4. listopadu v klubu Roxy. Garantuji vám, že to bude stát za to!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY