Kapela Nouzovej východ představuje videoklip k romantické baladě "Otevřeným oknem"

22.01.2019 13:33 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pop punková kapela Nouzovej východ pochází z Klánovic u Prahy a její písničky se vyznačují tím, že mají veselé texty o smutných věcech. V songu "Otevřeným oknem", ve kterém jim hostuje začínající česká zpěvačka Majda Moudrá, zpívají hlavně o lásce. Nouzovej východ fungují již od roku 2008, kdy zpěvák a kytarista David "Dawe” Vašíček spojil své síly s bubeníkem Janem "Johy" Walterem. Od té doby kapela prošla velkým vývojem, vystřídalo se v ní několik muzikantů, odehráli přes sto koncertů. Zahráli si například na Pražském Majálesu nebo před publikem na tour s kapelami Ovoce či Imodium. K tvrdému jádru, Dawovi a Johymu, se nakonec přidali Vojtěch "Voyťák" Tyle a Jakub "Jacob" Schmiedberger, díky nimž je současná sestava kompletní.

Song "Otevřeným oknem" pochází z jejich druhého studiového alba "Nádech, výdech", nahraného v roce 2016. Ústřední postava se vyrovnává s rozchodem se svou láskou, vzpomíná na krásné chvíle a sama by se ráda vrátila zpátky do doby, kdy byli spolu. Videoklip, který vznikl loni na jaře, mapuje všechny rozchodové strasti hlavní postavy a zároveň se retrospektivně vrací do šťastného a zamilovaného období. Režijně ho zpracoval Rashid Garipov, tvůrce klipů rapperů Marpa a Rytmuse nebo kapely Zelenina. Taktéž se postavil za kameru.

Příprava scénáře a výběr lokací tvůrce zaměstnal zhruba na pět měsíců a samotné natáčení se neobešlo bez menších potíží. Záběry snímala kamera značky RED, stejným typem se mimo jiné natáčela trilogie "Pán Prstenů" a její pořizovací cena přesahuje částku milion korun. Dost nebezpečným počinem se tak například stalo natáčení na vratké loďce plující po Vltavě. Další zajímavostí videoklipu je automobil - veterán z roku 1973 - značky Simca tipu 1301 Special.

"Během natáčení bylo potřeba u některých záběrů vymyslet technické řešení. Jedním z takových případů byl přední záběr právě na jedoucího veterána, který řídil frontman Dawe, při kterém následně zastavuje, vystupuje a zamyšleně se rozhlíží po okolí. Kameraman při tomto záběru seděl v otevřeném kufru kapelní dodávky, kterou řídil bubeník Johy. Dodávka jela před veteránem. Při rozjezdu Johy šlápl trošku více na plyn, než kameraman čekal a ten se málem z kufru i s kamerou za miliony poroučel," říká Jacob a zároveň dodává, že díky riskování jsou získané záběry výjimečné.

Mimo okrajové části Prahy, v Újezdu nad Lesy a Klánovicích, se natáčelo také v Adršpašských skalách a ve scénách se mimo členů kapely a hlavní herečky Ivety Bendl objevuje i mnoho známých a fanoušků. Pro ně také následně kapela uspořádala uzavřenou premiéru klipu jako poděkování za skvělou spolupráci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY